Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

«Παρέμβαση Ροντούλη στο ζήτημα των αρδευτικών γεωτρήσεων»


Παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ζήτημα των αρδευτικών γεωτρήσεων, έγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτή Λάρισας κ. Αστέριο Ροντούλη.

Ο βουλευτής, επικαλούμενος την οδυνηρή οικονομική πραγματικότητα που βιώνει ο αγροτικός κόσμος της χώρας, ζήτησε από τον κ. Σκανδαλίδη να παραταθεί η περίοδος για την ανανέωση της άδειας χρήσης νερού κατά ένα ολόκληρο έτος, δηλαδή μέχρι 31-12-2012. Επιπροσθέτως, ο κ. Ροντούλης ζήτησε την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και για τους αγρότες εκείνους που χρησιμοποιούν πομόνα δυναμικότητας άνω των 100.000 κ.ε./έτος, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους αγρότες εκείνους που έχουν εκμεταλλεύσεις κηπευτικών προϊόντων και οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με το κόστος της απαιτούμενης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου απήντησε ότι οι αγρότες για να λάβουν την ανανέωση άδειας χρήσης νερού πρέπει να καταθέσουν αίτηση, περιβαλλοντική μελέτη, τοπογραφικό διάγραμμα (1:5.000), στοιχεία ποιότητας-καταλληλότητας νερού, αντίγραφο κτίσης χώρου και να εγκαταστήσουν υδρομετρητή. 
Διευκρινίστηκε, επίσης, ότι για πομόνα μέχρι 100.000 κ.ε./έτος δεν απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη, κάτι που όμως είναι αναγκαίο για πομόνες άνω των 100.000 κ.ε./έτος. Αναφορικά δε με το τοπογραφικό διάγραμμα επισημάνθηκε ότι οι αγρότες ανεξαρτήτως της δυναμικότητας της πομόνας, μπορούν να το προμηθευτούν άνευ κόστους είτε από τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε από τις κατά τόπου ΕΑΣ.
Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της χρονικής περιόδου μεσα στην οποία μπορεί να γίνει η ανανέωση άδειας χρήσης νερού που ετέθη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ., η απάντηση ήταν ότι μελετάται το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive