Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Η σημερινή εικόνα της Ελλάδας δεν επιτρέπει το οπλοστάσιο και η πρόσφατη έκρηξη της χειροβομβίδας στην Θεσσαλονίκη που προκάλεσε έναν νεκρό Κούρδο και πολλές ζημίες στο διαμέρισμα και στις γειτονικές οικοδομές, να θεωρηθεί σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Και δεν πρόκειται φυσικά για την σοβαρότητα μόνο του ίδιου του περιστατικού αλλά και για όσα μπορούν να συνδέουν περιστατικά του είδους με όσα συμβαίνουν γύρω μας με στόχο εμάς και την χώρα μας.
Είναι καθημερινές οι ειδήσεις απο την γειτονική μας Αλβανία που αναφέρονται στην κακή συμβίωση με τους εκεί ομογενείς μας. Το ίδιο καθημερινές γίνονται και οι ειδήσεις σχετικές με τον επεκτατισμό τους, που εκδηλώνονται όχι μόνο με κάποιες δηλώσεις αλλά και με τα σχολικά βιβλία γεωγραφίας και ιστορίας, που στρεβλώνουν την σημερινή και την ιστορική πραγματικότητα στα παιδιά της χώρας αυτής, ετοιμάζοντάς τα για προβληματική διαβίωση στο μέλλον.
Είναι περίεργη η τακτική αυτής της χώρας, που οικονομικά μετά από την πτώση του Κομμουνισμού επέζησε κυριολεκτικά με την βοήθεια της Ελλάδος, που φιλοξένησε και φιλοξενεί χιλιάδες Αλβανούς, οι οποίοι εργάσθηκαν και εργάζονται και σήμερα στην χώρα μας και με το εισόδημά τους ανασυγκρότησαν εκ βάθρων της οικονομία της Αλβανίας. Εξ ίσου περίεργη και άξια απορίας είναι και διαμόρφωση αυτής της πολιτικής, που θυμίζει Βαλκάνια του προηγούμενου αιώνα, τότε που κάποιοι ισχυρότεροι καθοδηγούσαν φυλές και μάζες την μία εναντίον της άλλης για να αποκομίζουν από τις συγκρούσεις ότι περισσότερο μπορούσαν. Και το χειρότερο βέβαια είναι ότι, δεν εννοούν να συμμορφωθούν με όσα απαιτούνται για την ένταξη και της Αλβανίας σε παγκόσμιος οργανισμούς όπως είναι ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καθημερινές είναι και οι ειδήσεις από την Τουρκία. Επεκτατικές είναι οι διαθέσεις της από ανέκαθεν, καθώς από αιώνες καλλιεργείται στον τουρκικό λαό η αυτοκρατορία του Οθωμανισμού έστω και αν κατέρρευσε.Προσπαθούν αδιαλείπτως και όπου βρίσ-κουν το κάνουν. Και όπου όχι, βάζουν ακόμα αξιοπρεπώς την όπισθεν. Και δεν είναι μόνο όσα συμβαίνουν καθημερινά στο Αιγαίο, στα νησιά μας και στην Θράκη αλλά και σε χώρες μακρινές, όπου και οι Τούρκοι έγιναν μετανάστες και όπως όλοι οι μετανάστες χρησιμοποιούν κατά πώς τους συμφέρει το γνωστό «όπου γής και πατρίς». ‘Ετσι πριν από ενάμισυ χρόνο ο Ερντογάν με τον Μπαϊκάλ έσπευσαν στην Γερμανία για να «διδάξουν» τα παιδιά τους τουρκικά, που έχουν αρχίσει να τα ξεχνάν. Εκεί ανακοίνωσαν ότι, θα ιδρύσουν μέσα στην Γερμανία τουρκικά Παν επιστήμια! Μέχρι την στιγμή βέβαια που Γερμανός Αντιπρόεδρος ανακοίνωσε στον Ερντογάν ότι, στην χώρα τους κάνουν πολιτική οι Γερμανοί και όχι οι Τούρκοι. Η επι της οθόνης συνέχεια του επεκτατισμού των Τούρκων φαίνεται στην Λιβύη, στην Παλαιστίνη και στο Ιράκ όπου οι Κούρδοι αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Τουρκίας και φυσικά στην Μεσόγειο στον υποθαλάσσιο πλούτο ακόμα και αν δεν τους ανήκει.
Στην εικόνα αυτή μπαίνει τον τελευταίο καιρό και το Ισραήλ. Σε ποια έκταση και βάθος δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί. Αλλά με την Κύπρο που έχουν κοινή θάλασσα με υποθαλάσσιο πλούτο το κοινό συμφέρον ακυρώνει κάθε διαφορά αν υπάρχει φυσικά κάποια διαφορά. Και όσο ταυτίζεται η Κύπρος με την Ελλάδα και εδώ δεν νοούνται διαφορές. Αντίθετα μη υπαρχουσών διαφορών δοξάζεται κάθε οικονομική συνεργασία.
¨Αφησα τελευταίον τον Καραγκιόζη. Ο άτυχος αυτός γείτονας δέν κρύβεται με τίποτε. Αντίθετα. Θέλει και επιδιώκει να φαίνεται ( και να χλευάζεται ) σαν ο Μέγας Αλέξ ανδρος των Βαλκανίων σε πείσμα κάθε ιστορικής αλήθειας.
Ήταν η προσέγγιση στην περιγραφή του σύγχρονου σκηνικού μέσα στο οποίο δρά η χώρα μας και μάλιστα σε περίοδο κρίσεως με άγνωστη έκβαση. Ο λόγος είναι ότι, ποτέ δεν ήταν η παγκόσμια κατάσταση στον τομέα της οικονομίας τόσο ρευστή και γι¨αυτό δεν είναι σταθερές οι υπέρδυνάμεις στις επιλογές τους. Και ειδικά όταν βρίσκονται σε διλήμματα όπως ΝΑΙ στην Τουρκία ή ΝΑΙ στο Ισραήλ.
Μήπως όμως ξεχάσαμε κάτι; Φυσικά και ξεχάσαμε. Την Ελλάδα με Πρωθυπουργό το παιδί του Λευκού Οίκου, που κατά την μαντάμ Ολμπράϊτ γνώριζε τι περιέχει κάθε συρτάρι μέσα στον Λευκό Οίκο.
Μέχρις εδώ βλέπει κανείς και τις τάσεις αλλά και τις διαφορές μεταξύ των γειτόνων. Και θα έλεγε κανείς ότι όλα βρίσκονται υπο έλεγχον. Έλα όμως που το οπλοστάσιο και το αιματηρό ,περιστατικό στην Θεσσαλονίκη θολώνει πολύ τα νερά. Και σ’αυτό βοηθούν σήμερα περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά τα αλλεπάλληλα ψέμματα που σερβίρονται από επίσημα χείλη και αποκαλύπτονται λίγες ώρες μόνο από την ανακοίνωσή τους.
Συνεπώς και με τίποτε δεν επιτρέπεται το αιματηρό, περιστατικό της θεσσαλονίκης να θεωρηθεί μεμονωμένο. Αντίθετα να θεωρηθεί σαν προπομπός δημιουργίας μετώπων και επεισοδίων με στόχο την πραγματοποίηση αλλαγών στην εθνική κυριαρχία, για την οποία πρώτος μετα τις εκλογές έκανε λόγο ο μετανάστης Πρωθυπουργός της Ελλάδος παράλληλα με την παγκόσμια διακυβέρνηση του Πλανήτη μας. Επιβάλλεται μάλιστα όχι μόνο η διακοπή της εισροής μεταναστών στην χώρα μας αλλά και ο ενδελεχής έλεγχος όλων των μεταναστών που εξακολουθούτν να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Δ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive