Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Άδωνις σε Παπουτσή: Υπουργός Δημόσιας Τάξης είστε και όχι κοινωνιολόγος. «Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι μια χώρα που φοβάται»


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ & ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κύρια σημεία της ομιλίας του κ. Άδ. Γεωργιάδη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα "Επικίνδυνη εξάπλωση της παράνομης διακίνησης πολεμικών όπλων που καθιστά ανεξέλεγκτη τη βαριάς μορφής εγκληματικότητα" (-και στην οποία απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη).

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:
Επί σειρά ετών, όταν ο Πρόεδρος και η Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ. επισημαίναμε τον κίνδυνο από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση για μετατροπή της χώρας σε χώρο ανασφάλειας και φόβου, μας λέγατε ότι είμαστε ένα κόμμα που επενδύουμε στο φόβο.

Σας διαβάζω σημερινό άρθρο του Σταύρου Τζίμα στην εφημερίδα "Καθημερινή":
"Ανατριχιάζει κανείς παρακολουθώντας το φορτωμένο με ληστείες, διαρρήξεις, δολοφονίες, εκβιασμούς κ.α. αστυνομικό δελτίο. Η εγκληματικότητα φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Κοιμάσαι και δεν ξέρεις αν μέσα στη νύχτα εμφανιστεί στο σπίτι σου κάποιος μασκοφόρος, για να σου αρπάξει υπό την απειλή πιστολιού ό,τι έχει και, αν αντισταθείς, να σε σκοτώσει. Ανοίγεις το περίπτερο ή πας να μπεις στο αυτοκίνητό σου και από το πουθενά εμφανίζονται δύο τύποι με Καλάσνικοφ για να σου αδειάσουν το ταμείο ή την τσέπη.
Η κοινωνία, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, έχει κατακυριευτεί από φόβο, μεγαλύτερο ίσως και από αυτόν του συνεχούς της ξεζουμίσματος. Συνειδητοποιεί με τρόμο ότι η διάλυση των πάντων γύρω μας έχει συμπαρασύρει και τους μηχανισμούς άμυνας, δηλαδή την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, γεγονός που αποθρασύνει το έγκλημα, οργανωμένο και μη, το οποίο προβάλλει πλέον ως θανάσιμη απειλή. Οι πολίτες αισθάνονται ανυπεράσπιστοι και είναι θέμα χρόνου να περάσουν στην αυτοάμυνα ή, το χειρότερο, να εναποθέσουν την ασφάλειά τους, έναντι αμοιβής, σε οργανωμένες ομάδες, οι πιο πολλές εκ των οποίων κινούνται στα όρια της νομιμότητας και από φύλακες μετατρέπονται συνήθως σε δυνάστες".

Δεν πιστεύω να θεωρείτε ότι και η εφημερίδα "Καθημερινή" επενδύει στο φόβο;
Βγαίνουν οι αστυνομικοί στο δρόμο και οι μάνες τους κάνουν το σταυρό τους και προσεύχονται να γυρίσουν πίσω.
Τι σκοπεύετε να κάνετε με τη συμμορία αλλοδαπών που, λέγεται, -θέλω να μου πείτε εάν αληθεύουν οι πληροφορίες- ότι είναι από αυτούς που αφήσατε να χρησιμοποιήσουν το νόμο σας με τους ευνοϊκούς όρους για να βγουν από τη φυλακή και να μπαίνουν στα σπίτια μας τώρα και να βιάζουν τις γυναίκες μας.
Αυτή ήταν η χώρα που ονειρευόταν το ΠΑΣΟΚ και ο Χρήστος Παπουτσής; Να μη μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας; Περιμένουμε να μας πείτε τι θα κάνετε για να αποκαταστήσετε την ασφάλεια των πολιτών;

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Γεωργιάδης είπε τα εξής:

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:
Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν ακούγατε συχνότερα το συνάδελφό μου κ. Πλεύρη και συχνότερα τους αστυνομικούς που σας υποβάλλουν τα δίκαια αιτήματά τους για περιπολικά που δεν έχουν καύσιμα, για αστυνομικούς που πηγαίνουν χωρίς αλεξίσφαιρα να κάνουν τη δουλειά τους και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτι τους και για όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία.
Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι έχω μείνει εμβρόντητος με την απάντησή σας. Ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και είχατε το θράσος να ρωτήσετε εμάς αν ζούμε σε άλλη χώρα; Δηλαδή, για να το καταλάβω, τι ορίζετε ως «χαμηλή εγκληματικότητα»; Μικρή εγκληματικότητα συνιστά αυτή η συμμορία των Αλβανών -και θα ήθελα να επιβεβαιώσετε αυτές τις φήμες και τις πληροφορίες ότι πρόκειται περί Αλβανών κακοποιών που μάλιστα απελευθερώθηκαν από τις ελληνικές φυλακές κάνοντας χρήση των ευνοϊκών όρων που ψήφισε η κυβέρνησή σας- που παίρνουν τώρα τα καλάσνικοφ και μπαίνουν στα σπίτια και σκοτώνουν και βιάζουν και κλέβουν; Για πείτε μας; Μικρή εγκληματικότητα είναι αυτή; Αυτά θα πείτε στην κυρία που τη βίασαν στη Γλυφάδα μπροστά στον άντρα της και τα δυο της παιδιά; Αυτή είναι μικρή εγκληματικότητα; Τα βενζινάδικα που κλέβουν και ληστεύουν κάθε βράδυ, που μπαίνουν στα σπίτια και κάνουν ότι κάνουν; Μικρή εγκληματικότητα είναι; Και είστε υπερήφανος;
Αλλά για να δούμε λίγο επειδή είχατε το θράσος -γιατί περί θράσους πρόκειται, να πείτε σε μας εάν ζούμε στην ίδια χώρα. Γιατί αν εμείς είμαστε εκτός πραγματικότητας, μικρό το κακό για την Ελλάδα. Ένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει καλή εικόνα των πραγμάτων. Εάν, όμως, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως - αρνούμαι να πω Προστασίας του Πολίτη γιατί είναι κοροϊδία με αυτά που ζούμε- εάν, λοιπόν, ο υπουργός δεν ξέρει τι του γίνεται, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τη χώρα. Πάμε να δούμε τι πετύχατε ως υπουργός: (φυσικά και η ΝΔ έχει ευθύνες τις, εμείς τις ίδιες ερωτήσεις κάναμε και επί ΝΔ. εκατό ερωτήσεις έχω κάνει στη ΝΔ και τις ίδιες δικαιολογίες μας λέγανε και να που καταλήξαμε). Επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., πρώτο εξάμηνο του 2011 -το εξάμηνο που ήσασταν Υπουργός εσείς, δεν υπήρχε άλλος:
Αύξηση εκβιασμών στην Αθήνα: 37,5%, στην επαιτεία: 50%, στο λαθρεμπόριο 34,8%, στις ληστείες καταστημάτων 51%, στις ληστείες περιπτέρων 50%, στις ληστείες βενζινάδικων 44%, σε αρπαγές τσαντών 24,6% και στις ληστείες στα σπίτια 117%.
Στη Θεσσαλονίκη, Α΄ εξάμηνο του 2011 με Χρήστο Παπουτσή ως Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: εκβιασμοί, άνοδος 155%, πλαστογραφίες 188,5%, πλαστά χαρτονομίσματα 193%, ληστείες στα καταστήματα 47%, αρπαγές τσαντών 150%, ληστείες στα σπίτια 150%.
Αυτά που καταθέτω στα πρακτικά είναι τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας και σας ερωτώ: Εσείς ως Υπουργός είστε υπερήφανος που, επί υπουργίας σας, όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί, ο μικρότερος είναι περίπου 50% και ο μεγαλύτερος σχεδόν 200% στην επικράτεια; Και έχετε το θράσος να μας κάνετε εμάς μαθήματα για το αν επενδύουμε στο φόβο; Δεν κατάλαβα κ. Υπουργέ, είναι πολιτικά υποκινούμενοι οι ληστές με τα Καλάσνικοφ που μπαίνουν στα σπίτια; Ξέρετε ότι εγώ στο δικό μου σπίτι αναγκάστηκα και έβαλα συστήματα με φωτοκύτταρα έξω απ΄ το σπίτι και πλέον η γυναίκα μου και τα παιδιά μου είναι κλειδωμένοι μέσα με συναγερμό ανοιχτό καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου; Νομίζετε ότι αυτό είναι πράξη πολιτικώς υποκινούμενη για να αμφισβητήσουμε τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, αυτό νομίζετε; Αυτό φαντασιώνεστε στο Υπουργείο σας; Δεν ξέρετε τι γίνεται στην Ελλάδα; Δεν έχετε ακόμα καταλάβει; Έχετε καταλάβει ότι φοβόμαστε να μένουμε στα σπίτια μας; Και νομίζετε ότι αυτό είναι «πολιτική κριτική»; Είναι η προσπάθειά μας να «εμποδίσουμε τις πολιτικές σας φιλοδοξίες», αυτό νομίζετε; Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν χρειάζεται πλέον στην Ελλάδα να επενδύσει κανείς στο φόβο γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που φοβάται. Φοβόμαστε! Και εσείς κ. Υπουργέ είστε ο πολιτικός υπεύθυνος να μας διώξει αυτό το φόβο. Και αντί να μας διώξετε αυτό το φόβο, είχατε το θράσος να πείτε τι; Ότι: «Δεν βλέπετε το γενικό πρόβλημα της χώρας; Δεν καταλαβαίνετε ότι σ΄ αυτές τις συνθήκες δικαιολογείται η μικρή εγκληματικότητα»; Μήπως νομίζετε ότι είστε καθηγητής κοινωνιολογίας;
Τι νομίζεται ότι κάνετε εδώ; Συζητήσεις στην ΕΦΕΕ που ήσασταν πρόεδρος; Τώρα είσαστε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως της χώρας. Και είσαστε υπεύθυνος να καταπολεμήσετε το φόβο που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Σας παρακαλώ πολύ, λοιπόν, πετάξτε το λόγο που σας έγραψαν οι συνεργάτες σας, γιατί σας εξέθεσαν στην πρωτολογία, αφήστε το ξύλινο πολιτικό λόγο που ήταν εξοργιστικότατος, και να μας πείτε τι θα κάνετε για να αισθανθούμε ξανά ασφάλεια στα σπίτια μας. Έχετε να μας πείτε κάτι σε αυτό;
Και κλείνω κ. Πρόεδρε, με ένα μόνο πράγμα: είπατε εάν εμείς υιοθετούμε αυτό που γράφει η σημερινή «Καθημερινή», περί του κινδύνου αυτοάμυνας. Θα σας πω, λοιπόν, ευθέως: εμάς δεν μας αρέσει καθόλου η αυτοάμυνα. Εμείς πιστεύουμε στα οργανωμένα κράτη. Και τα οργανωμένα κράτη εξασφαλίζουν στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας. Όταν όμως έχουμε ένα «κράτος Χρήστου Παπουτσή», όπου ο Υπουργός δεν έχει καταλάβει τι του γίνεται, εκεί αγαπητέ υπουργέ μου -πράγματι- υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος όταν εγώ θα φοβάμαι στο σπίτι μου εάν θα είναι καλά η γυναίκα μου και το παιδί μου, να έχω τη καραμπίνα δίπλα στο κρεβάτι. Και θα υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος, επειδή θα φοβάμαι, να την χρησιμοποιήσω κιόλας! Άρα λοιπόν, το πρόβλημα δεν είναι εάν εμάς μας αρέσει η αυτοάμυνα -δεν μας αρέσει καθόλου. Το πρόβλημα είναι εάν εσείς σαν υπουργός μας εξασφαλίζετε τις συνθήκες για να μην χρειάζεται οι πολίτες να καταφεύγουν στην αυτοάμυνα. Και το ερώτημά μου αυτή τη φύση είχε, κι εσείς αντί να απαντήσετε σε αυτά, είπατε -θα μου επιτρέψετε να σας πω- ένα κάρο γραφικότητες για τον ΛΑ.Ο.Σ. Παρακαλώ πολύ, να ανακαλέσετε όλη την πρωτολογία σας, η οποία δεν είναι αντάξια Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, ήταν μια πρωτολογία εκτός τόπου και χρόνου.
Δείχνετε εσείς και η κυβέρνησή σας να μην έχετε καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Να μην έχετε καταλάβει ότι τα Καλάσνικοφ πωλούνται στα περίπτερα, να μην έχετε καταλάβει ότι ανοίγουμε σπίτια στη Θεσσαλονίκη με νάρκες μέσα και αντιαρματικά, που τα μάθατε γιατί έσκασε η χειροβομβίδα στα χέρια του τρομοκράτη, είδηση δεν είχατε πάρει. Ζούμε σε μια Ελλάδα που πλέον φοβόμαστε όλοι να μείνουμε στο σπίτι μας. Και η απάντηση του Χρήστου Παπουτσή ήταν: «Τι να κάνουμε, έχουμε οικονομική κρίση και οι κοινωνικές συνθήκες…» Εμείς θέλουμε να μας πείτε: θα τους πιάσετε; Θα τους κλείσετε φυλακή; Θα αλλάξετε τους νόμους που τους αφήνουν ελεύθερους σε 3 μήνες; Θα απελάσετε τους παράνομους; Αυτά μας ενδιαφέρουν, αυτά να μας απαντήσετε. Και αφήσετε τον ξύλινο πολιτικό λόγο και το πού «επενδύουμε». Εσείς να κάνετε την δουλειά σας, κ. Υπουργέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive