Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΣΤΑ… ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ


Πρόταση τεσσάρων σημείων που στην αρχή διεφάνει ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών όχι μόνο της Αττικής αλλά ολόκληρης τη χώρας  κατέθεσε η ΚΕΔΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ωστόσο τελικώς οι συνδικαλιστές, τουλάχιστον σε πρώτη φάση την απέρριψαν καθώς ζήτησαν να κατατεθεί γραπτώς αφού «δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση».Ωστόσο πηγές της ΚΕΔΕ έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι η πρόταση είναι σαφής και η απαίτηση να είναι γραπτή είναι προσχηματική...

Μάλιστα, για για το θέμα αυτό δίνουν κοινή συνέντευξη Τύπου αύριο στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι οποίοι θα καλέσουν την ΠΟΕ-ΟΤΑ να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναστείλει την απεργία της μετά την «τελική προσπάθεια» που έκαναν οι δήμαρχοι να βρεθεί κοινός τόπος κυβέρνησης-απεργών. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την ώρα θα είναι γνωστή και η απόφαση του δικαστηρίου που εκδικάζει τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία κατέθεσε ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Τι περιλαμβάνει η πρόταση
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr υπήρξε πολύωρη συνάντηση σήμερα το μεσημέρι μετά την κοινή συνέντευξη ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας  με τους προέδρους της ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ Κώστα Ασκούνη και Νίκο Σαράντη αντίστοιχα.
Στην πρόταση την οποία η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστήριξε ότι τη θεωρεί ως βάση συζήτησης εφόσον κατατεθεί και γραπτώς περιλαμβάνονται τα εξής σημεία:
1)     Η ρητή και κατηγορηματική εξαίρεση μέσω του πολυνομοσχεδίου, των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων (Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός κλπ) από την εφεδρεία και των ΟΤΑ γενικότερα από την αναλογία 1 προς 10 σε προσλήψεις αποχωρήσεις αναφορικά με τις μετατάξεις.
2)     Το 75% του επιδόματος προϊσταμένων και διευθυντών να γίνει 100%
3)     Ρύθμιση για τα δάνεια των υπαλλήλων ΟΤΑ σε όλες τις Τράπεζες (κρατικές ή ιδιωτικές) αντίστοιχη με αυτή όσων βγαίνουν στην εφεδρεία που θα είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκή
4)     Προσπάθεια για μείωση των απωλειών που φέρνει το νέο μισθολόγιο  για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ που είναι στις κατηγορίες Υποχρεωτικής και Δημοτικής Εκπάιδευσης (ΥΕ και ΔΕ αντίστοιχα). Παράλληλα βελτιώσεις στη βαθμολογική εξέλιξη των εργαζομένων στους ΟΤΑ σε σχέση με αυτές που προβλέπει το νέο βαθμολόγιο.
Υπό κατάργηση ΕΣΔΚΝΑ, ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αχικά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είδαν θετικά τα τρία πρώτα σημεία εφόσον αυτά κατατεθούν έστω και με ένα non paper (μη επίσημο έγγραφο) από την ΚΕΔΕ, ενώ θεώρησαν ότι το τέταρτο σημείο είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να υλοποιηθεί, καθώς η κυβέρνηση πρέπει είτε να αλλάξει συνολικά το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο είτε να φτιάξει ειδικό μισθολόγιο-βαθμολόγιο για την Αυτοδιοίκηση.
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η πρόταση δεν γίνει δεκτή οι συνδικαλσιτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τροπολογία που σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει στους υπό κατάργηση Οργανισμούς τον ΕΣΔΚΝΑ και το Σύνδεσμο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης που δεν χρειάζονται αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για να γίνουν.
Για προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive