Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Video: Από μια πλατεία που δεν μπορεί να γεννήσει τίποτα.


Μια πλατεία “δεμένη με όρκους” από την πρώτη μέρα στο να μην γεννήσει κόμμα. Mια πλατεία αποφασισμένη να παραμείνει αναποφάσιση, άκαμπτη στο να παρασυρθεί από το ρεύμα και την ανάγκη αλλαγής και νέας πρότασης, στέρεα ρευστή, πανίσχυρη στο να παραμένει αδύναμη και ακύρη ως απειλή για το σύστημα. Τόσο άκυρη όσο και η αποχή από τις Εκλογές. Ικανή μόνο για να κάνει Βαβούρα και να χαίρεται με την βαβούρα, τις κατσαρόλες και το μυξοκλάμα. Να μετρά ως παράσημα τα χημικά..
που έφαγε στο κεφάλι. Να  “ψιλοφτιάχνεται”  και να κορδώνεται ως “σπουδαία”  και “δραστήρια απειλή” όταν σκορπάει γιατί την φλομώνουν στο χημικό και παντελώς ανίκανη να σταματήσει το παραμικρό νέο μέτρο.
Μια πλατεία  που δεν έχει καταλάβει ότι στην Δημοκρατία μόνο η ψήφος μετράει. Ότι η Δημοκρατία που δεν λειτουργεί μας οδήγησε ώς εδώ. Ότι μόνο ένα νεο μαζικό κόμμα  με 100 βουλεύτες είναι η πραγματική απειλή για τους νταβατζήδες που παρασιτούν στο κράτος. Η Δημοκρατία και όχι η Βία τα νέα Δεκεμβριανά ή η εξέγερση είναι το  μέσο εθνικοποίησης των τραπεζών,  των υποδομών, των διοδίων. Η Δημοκρατία είναι το μέσο για την διάλυση των καρτέλ, για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, για την δωρεάν παιδεία, υγεία ασφάλεια. Η Δημοκρατία  και η συμμετοχή σε αυτή, είναι το μέσο για το ξεσκαρτάρισμα του πολιτικού προσωπικού, για τον έλεγχου των μαύρων κομματικών ταμείων. Το μέσο για απόδοση ευθυνών για τα σκάνδαλα, για την απονομή της δικαιοσύνης. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα είναι η μόνη απειλή για την Μέρκελ και την δικτατορία της GS. Η Δημοκρατία των 154 Βουλευτών έφερε το μνημόνιο και μόνο η Δημοκρατία αντιστοίχου ή  και μεγαλύτερου αριθμού βουλευτών μπορεί να το στείλει πίσω.
Η Βία τα νέα Δεκεμβριανά ή η εξέγερση δεν είναι Δημοκρατία και  θα νομιμοποιήσουν  άλλου τύπου λύσεις  στις οποίες  έχει αναφερθεί ο Πάγκαλος.
Η  Γενιά της πλατείας -καθώς δεν  αντιλαμβάνεται ότι η γενιά που απέρχεται νίκησε την προηγούμενη της  και έτσι μονάχα “στριμώχτηκε”  στην Ιστορία. Την νίκησε  ιδρύοντας  σειρά από νέα κόμματα και κάνοντας πολιτικές προτάσεις. Η γενιά της πλατείας κινδυνέυει να χαρακτηριστεί Ιστορικά “στείρα γενιά”. Μια γενιά που ονειρεύεται νέα πολυτεχνεία και μιλά για το 73 και όχι για τα δικά της σύμβολα.
Τους τελευταίους 6 μήνες βλέπουμε μια πλατεία  αυτο-ευνουχισμένη και κουραστική στην άρνησή της. Μια πλατεία πολιτικών οσιομαρτύρων οπου γίνεται καθημερινά εθισμός  στην αδικία και άσκηση στο μαρτύριο. Μια πλατεία γεμάτη Κακομοίρογλου που φωνάζουν και χτυπούν κατσαρόλες αντιγράφωντας, πότε την Αργεντινή,πότε την Ισπανία, πότε το Πολυτεχνείο, πότε τα Δεκεμβριάνα. Μια σκόρπια φθίνουσα διαδήλωση ενός πνευματικά γερασμένου κράματος όλων αυτών των εμπειριών. Μια πλατεία που φθίνει και  ξαναζωντανεύει με την επικαιρότητα και το μόνο που κάνει είναι να συζητά ΑΚΟΜΗ για την αδικία που συμβαίνει.
Δηλαδή ΕΛΕΟΣ   γίνεται η ίδια κουβέντα παντού εδώ και 5 χρόνια.
Απόλυτα προβλέψιμη, ανίκανη να προτείνει, ανίκανη να καθοδήγησει την χώρα και απόλυτα άκυρη ως προοπτική.
Το μόνο που θα πετύχει αυτή η πλατεία είναι να φέρει τον Σαμαρά και την ΝΔ που διώξαμε μόλις πριν 2 χρόνια. Μετά θα παλέψει κανά δυο χρόνια με λύσα  για να τον διώξει,  ώστε να ξαναφέρει το ΠΑΣΟΚ γιατί απλώς δεν έχει άλλη πρόταση και έχει ορκιστεί να μην γενήνησει άλλη πρόταση.  Κρίμα…
Μου φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένουμε την Γενιά που μεγαλώνει με το μνημόνιο για να τα αλλάξει όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive