Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ταξί: Aναστολή των κινητοποιήσεων; Δεν μπορεί, Κάάάτι θα βει ο Ραγκούσης να τους ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ να συνεχίσουν. Του χάλασαν τη... σούπα οι Περιφερειάρχες!




Την αναστολή των κινητοποιήσεων θα εισηγηθεί το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, όπως αποφάσισαν μετά τη συνάντηση με τους 10 από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας.

«Παράθυρο» για λήξη των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί άνοιξε σήμερα, καθώς οι αυτοκινητιστές εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις που έλαβαν το πρωί από τους περιφερειάρχες, με τον πρόεδρό της Ομοσπονδίας τους Θ. Λυμπερόπουλο να εισηγείται λύση της απεργίας.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ>>

Γ. Σγουρός: Δεν θα υπογράψουμε καμία άδεια αν δεν κατατεθεί ο νόμος
Ειδικότερα, μετά τη συνεδρίαση του ΣΑΤΑ με τους 13 περιφερειάρχες -στην αρμοδιότητα των οποίων έχει περιέλθει η έκδοση αδειών- ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ξεκαθάρισε πως δεν θα υπογραφεί καμία άδεια, η οποία έχει κατατεθεί μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος, αν δεν κατατεθεί ο νόμος και αν δεν προηγηθεί διαβούλευση, στην οποία θα συμμετέχουν και οι ίδιοι.
Οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν ακόμη ότι θα ειναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου και ζητησαν να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις. Δεν δεσμεύτηκαν ωστόσο για την άρση των διώξεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε βάρος αυτοκινητιστών για παρακώλυση συγκοινωνιών, αντιπαραθέτοντας ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται.
Θ. Λυμπερόπουλος: Μάλλον πάμε προς λύση της απεργίας
«Ο κλάδος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής με τη στήριξη των 13 περιφερειαρχών», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος, συμπληρώνοντας πως «το κλίμα αλλάζει» και πως θα καλέσει έκτακτο δ.σ., προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις προς την κατεύθυνση λύσης της απεργίας. Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί ίσως και εντός της ημέρας, ή το αργότερο αύριο.
Προηγήθηκαν δηλώσεις του κ. Λυμπερόπουλου στο ρ/σ Βήμα FM, με τις οποίες έστειλε επίσης μήνυμα εκτόνωσης. «Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αυτοκινητιστές είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και το Σάββατο, οπότε επρόκειτο να συνεδριάσει το κλαδικό τους συμβούλιο.

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους, ξεστραβωθείτε. Το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα για τα ΤΑΧΙ, είναι το μόνο που ικανοποιεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και εν μέρει τους ταξιτζήδες, είναι σύμφωνο με τα της ευρωπαϊκής ένωσης και λύνεται το ζήτημα με σεβασμό στο περιβάλλον και το κυκλοφοριακό στο άψε – σβήσε. Όχι «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», διάλογος από την αρχή χωρίς προϋποθέσεις, με τους Περιφερειάρχες, με όλους τους άσχετους τουριστικούς πράκτορες που θέλουν ταξί για την πάρτη τους, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιρειών… και τη γιαγιά μου.
    Αδιάψευστος μάρτυρας οι δημόσιες δηλώσεις από όλα τα κόμματα, ακόμη και από τον Υφυπουργό του Ραγκούση. Δώστε στη δημοσιότητα το ΠΔ Ρέππα και τις δηλώσεις όλων να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Θα περιμένουμε κανένα εξάμηνο ακόμα για να κλείσει ένα ζήτημα που δεν έπρεπε καν να ανοίξει;

    Γιάννης Μαγκριώτης (υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών, στη Βουλή): «Το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα έβαζε κανόνες και ήταν βήμα εκσυγχρονισμού. Ο κ. Ρέππας για πρώτη φορά, διαχρονικά ως υπουργός, διαμόρφωσε ένα πλαίσιο λειτουργίας των ταξί, γιατί μέχρι τώρα, ουσιαστικά δεν υπήρχε».

    Γιάννης Μιχελάκης (εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, γραπτή δήλωση): «Ο αρχιτέκτονας του χάους, κ. Ραγκούσης, αποκάλυψε χτες ότι θεωρεί το Υπουργείο προσωπικό του τσιφλίκι. Άφησε να εννοηθεί πως, επειδή το Π. Δ. για τα ταξί θα έχει την υπογραφή του, δεν ακούει κανένα. Πρόκειται για την πιο κυνική ομολογία ιδιοκτησιακής αντίληψης των δομών του κράτους. Επιβεβαιώνει, ότι η κυβέρνηση αποτελείται από αυτόνομα τσιφλίκια χωρίς συντονισμό, συνέχεια και συνέπεια.
    Ομολογεί, ταυτόχρονα, ότι προχώρησε στην ακύρωση της ρύθμισης που προωθούσε ο προκάτοχος του χωρίς να έχει κανένα σχέδιο».

    Γιώργος Καρατζαφέρης (Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, στη Βουλή): «Δηλώνω ξεκάθαρα ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. όταν έρθει στα πράγματα –που δεν θα αργήσει- θα υιοθετήσει το Π.Δ. του κ. Ρέππα. Ό, τι άλλο κάνει η κυβέρνηση μάς βρίσκει αντίθετους και δεν το υιοθετούμε. Και καλώ και την Αξιωματική αντιπολίτευση να προσχωρήσει σε αυτήν την θέση, ότι μόνη λύση να σταματήσουν αύριο οι απεργίες είναι η υιοθέτηση του Π.Δ. Ρέππα».

    Δημήτρης Παπαδημούλης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή): «H ευκαιρία για να υπάρξει εκτόνωση και λύση -και το λέει και η ηγεσία των ταξιτζήδων- είναι να πει τώρα η Κυβέρνηση ότι ναι, το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα είναι στο τραπέζι του διαλόγου. Και θα προτείνει ο κ. Ραγκούσης αλλαγές χωρίς αιφνιδιασμούς πάνω σε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα. Τα άλλα είναι μπαμπεσιά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive