Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΜΕ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ. ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΑ «ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ» ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ




Στα «προτεκτοράτα» της πρώην Γιουγκοσλαβίας περιοδεύει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Χθες βρισκόταν στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ενώ σήμερα επισκέπτεται το Βελιγράδι για συνομιλίες με τη σερβική κυβέρνηση, κυρίως όσον αφορά στα θέματα των συνομιλιών μεταξύ της Σερβίας και των αρχών της Πρίστινας, όπου η κατάσταση παραμένει εκρηκτική.


Για το Βελιγράδι, η επίσκεψη αποτελεί καλή είδηση, καθώς εκλαμβάνεται ως «επιβράβευση» για τις συλλήψεις του πρώην στρατηγού των Σερβοβοσνίων Ράτκο Μλάντιτς και του Γκόραν Χάτζιτς.

Άλλωστε, αυτός ήταν ο όρος – και όχι τα θέματα της οικονομίας – που είχε τεθεί, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της Σερβίας προς την ΕΕ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από γερμανικής πλευράς, στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν όλα τα ζητήματα και κυρίως οι οικονομικές σχέσεις του Βερολίνου με το Βελιγράδι, καθώς και οι εξελίξεις στο Κόσσοβο, από όπου τα νέα δεν είναι καλά.

Η εξτρεμιστική οργάνωση «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» απειλεί με έναρξη ένοπλης δράσης και κατ’ ουσίαν νέου εμφυλίου, αν δεν συγκροτηθεί στρατιωτική δομή στο παράδοξο αυτό κρατίδιο που ζει από την διεθνή βοήθεια.

Το τελεσίγραφο, που παραδόθηκε γραπτώς – δια χειρός του πολιτικού εκπροσώπου της οργάνωσης Σαζάν Τόπλιτσα, δίνει προθεσμία ως τις 30 Σεπτεμβρίου, διαφορετικά θα ξεκινήσει στρατιωτική δράση στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive