Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ. Φιάσκο και με τη βούλα του Αρείου Πάγου. Όταν τάλεγε ο Καρατζαφέρης τον λέγαν.. Γραφικό. ΤΩΡΑ;




Φιάσκο των εξεταστικών επιτροπών και με τη βούλα της Δικαιοσύνης προκύπτει από το ομόφωνο βούλευμα του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου που αποφαίνεται υπέρ της παραγραφής του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας για το οποίο παραπέμφθηκε από τη Βουλή ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση των υποβρυχίων.


Όπως ήταν αναμενόμενο – και όπως είχε προαναγγελθεί από τις σχετικές εισηγήσεις του αντεισαγγελέα του ΑΠ Ν. Μαύρου και του ανακριτή αρεοπαγίτη Β. Λαμπρόπουλου – επιβεβαιώθηκε η παραγραφή, όπως αυτή προκύπτει από το περίφημο άρθρο 86 του Συντάγματος, δεδομένου ότι έχουν παρέλθει από τη διάπραξη του αδικήματος δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι της Βουλής.

Σύμφωνα με το βούλευμα, πρέπει να παύσει οριστικά η εναντίον του κ. Τσοχατζόπουλου ασκηθείσα ποινική δίωξη.
Αντίθετα, το Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης, αφού κρίθηκε ότι τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ασκούσε υπουργικά καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive