Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για μεγάλο χτύπημα

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την κινηματογραφική ληστεία προχθές το μεσημέρι στην πλατεία Αιγύπτου, στο κέντρο της Αθήνας. Οι ένοπλοι είχαν σχεδιάσει τα πάντα: αντιπερισπασμό αλλά και αναστάτωση για να διαφύγουν μετά τη ληστεία - και τα κατάφεραν...
Ο τρόπος δράσης τους, μοναδικός στα ελληνικά χρονικά, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ήταν πρόβα τζενεράλε για ένα μεγάλο χτύπημα. 

«Είναι ίσως η πρώτη φορά που οργανώνεται ληστεία με αυτόν τον τρόπο. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα μέθοδο, ένα μοντέλο που ίσως μετά τη συγκεκριμένη ληστεία θα το ξαναβρούμε σύντομα μπροστά μας» λέει με νόημα στην «Espresso» αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής, που συμμετέχει στις έρευνες για την εξιχνίαση της σοβαρής αυτής υπόθεσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών τις Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης πιστεύουν πως οι τέσσερεις κακοποιοί που πήραν μέρος και οργάνωσαν την κινηματογραφική ληστεία είναι άριστοι επαγγελματίες και δοκίμασαν την περασμένη Τρίτη ένα νέο μοντέλο ληστειών. Αυτό δε που τους προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η καλή πληροφόρηση που είχαν οι δράστες σχετικά με το εσωτερικό σύστημα ειδοποίησης βλαβών των ΑΤΜ, γνώση που την κατέχουν πολλοί λίγοι. Επίσης ιδιαίτερη εντύπωση τους προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες αδιαφορούσαν για το εάν θα τους κατέγραφαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης. Οι δύο ένοπλοι που έχουν καταγραφεί από το κύκλωμα ασφαλείας δεν κρύβουν το πρόσωπό τους: ο ένας φορούσε ψάθινο καπέλο και ο δεύτερος μόνο γυαλιά ηλίου. Οι άλλοι δύο συνεργοί τους είχαν σταθεί σε σημεία που δεν τα πιάνουν οι κάμερες ασφαλείας.


Το σχέδιο

Μία ημέρα πριν από τη ληστεία οι δράστες φρόντισαν να σπάσουν τα «δόντια» στο εσωτερικό της εγκοπής εξόδου των χρημάτων από το ΑΤΜ, μάλλον με κάποιο κατσαβίδι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Αυτομάτως ο μηχανισμός του ταμειακού μηχανήματος έδωσε σήμα βλάβης στα κεντρικά της εταιρείας που διαχειρίζεται και επισκευάζει τα ΑΤΜ της συγκεκριμένης τράπεζας. Αυτό το γνώριζαν οι ληστές κι έτσι την επόμενη ημέρα έστησαν καρτέρι στους τεχνικούς που θα επισκεύαζαν τη βλάβη. Τη στιγμή που οι τεχνίτες άνοιξαν το μηχάνημα, οι δράστες υπό την απειλή όπλων άρπαξαν το κουτί με τα χρήματα. 

Στη συνέχεια έβαλαν σε εφαρμογή το δεύτερο και πιο εντυπωσιακό μέρος του σχεδίου τους: τον αντιπερισπασμό για να διαφύγουν με ασφάλεια. Εβαλαν φωτιά σε κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο λίγη ώρα πριν από τη ληστεία στάθμευσαν στο υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Αιγύπτου. Την ώρα που οι μαύροι καπνοί που έβγαιναν από το κτίριο σκορπούσαν τον τρόμο στην περιοχή και περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα έσπευδαν στο σημείο, εκείνοι ανενόχλητοι εξαφανίζονταν. Οσο για το καμένο αυτοκίνητο που άφησαν πίσω τους, ήταν πλέον άχρηστο για τα εγκληματολογικά εργαστήρια, αφού η φωτιά αλλά και το νερό που έριξε η Πυροσβεστική έσβησαν όλα τα ίχνη τους. 

«Δυστυχώς το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά. Το έργο ολοκλήρωσαν οι μάνικες του Πυροσβεστικού Σώματος κι έτσι δεν είναι δυνατόν να βρούμε αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, που θα μας βοηθούσαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών» λέει στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος έχει λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive