Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Προκλητική παρουσία Erdogan στα Κατεχόμενα


Αδιάλλακτος και προκλητικός όσο ποτέ εμφανίστηκε στα Κατεχόμενα ο Τούρκος πρωθυπουργός Tayyip Erdogan για τους εορτασμούς της 37ης επετείου της βάρβαρης εισβολής στη μαρτυρική Κύπρο. Τα τουρκικά στρατεύματα πραγματοποίησαν παρέλαση στη κατεχόμενη Λευκωσία ενώ την ίδια ώρα σημειώθηκαν παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχτηκαν από ειδική εξέδρα ο τουρκοκύπριος ηγέτης Dervis Eroglu μαζί με το Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος κατά τη χθεσινή άφιξή του στα Κατεχόμενα απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί. 
Σε δηλώσεις του από τη κατεχόμενη Λευκωσία, ο Tayyip Erdogan αναφέρθηκε στο Σχέδιο Ανάν, υποστηρίζοντας ότι “οι Τουρκοκύπριοι που τάχθηκαν υπέρ του Σχεδίου τιμωρήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εξακολουθούν να τιμωρούνται”.Αντίθετα, είπε, η “νότια Κύπρος”, όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, επιβραβεύθηκε. Ισχυρίσθηκε επίσης ότι πολιτική βούληση για επίλυση του Κυπριακού επιδεικνύουν μόνο η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή πλευρά. Επανέλαβε δε ότι εάν η Κύπρος – «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως είπε – αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, χωρίς να έχει εξευρεθεί λύση του Κυπριακού, οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ ”θα παγώσουν εξ ολοκλήρου”. ”Μην περιμένει κανείς ότι θα καθήσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους Ελληνοκύπριους”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

strategyreport
http://greeknation.blogspot.com/2011/07/erdogan.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive