Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευθεί για την πώληση του ΟΠΑΠ


"Δεν έχουμε δεσμευθεί ότι θα πωλήσουμε τον ΟΠΑΠ. Έχουμε δεσμευθεί ότι θα έχουμε έσοδα υπέρ του δημοσίου χρέους από τον ΟΠΑΠ. Το υπουργικό συμβούλιο θα εκτιμήσει ποιο είναι το καλύτερο μέσο για να αντληθούν τα έσοδα που έχουν προβλεφθεί",..
είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε βουλευτές.Η κυβέρνηση αναμένει έσοδα περίπου 400 εκατ. ευρώ από την επέκταση της άδειας του ΟΠΑΠ, ωστόσο θα εξετάσει εάν η πώληση ποσοστού της εταιρίας είναι ο καλύτερος τρόπος για την άντληση εσόδων, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών.
Το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να επεκτείνει την σύμβαση του ΟΠΑΠ το τρίτο τρίμηνο και να πουλήσει το ποσοστό 34% που διαθέτει στην εταιρία το τέταρτο τρίμηνο, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την άντληση 50 δις ευρώ έως το 2015.
«Πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας»

H Ελλάδα θέλει να ολοκληρώσει τις συνομιλίες για την ανταλλαγή ομολόγων το συντομότερο δυνατόν και είναι σίγουρη για την στήριξη τουΔΝΤ με την προϋπόθεση ότι η χώρα τηρεί τις υποχρεώσεις της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησηςΕυάγγελος Βενιζέλος.
"Σήμερα το πρωί άρχισε η επιχείρηση εφαρμογής της απόφασης (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου). Η συζήτηση ξεκίνησε πάρα πολύ ενθαρρυντικά γιατί θέλουμε το σχήμα να εφαρμοστεί αμέσως και θέλουμε η διάρκεια εφαρμογής να είναι η μικρότερη δυνατή", είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Την Πέμπτη, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την ανταλλαγή των ομολόγων μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων και Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι καταθέσεις έχουν αρχίσει και επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες αυτή την εβδομάδα.
Μετά την ευοίωνη αυτή διαπίστωση, ο κ. Βενιζέλος, επανέλαβε από το βήμα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών την πρόσκλησή του προς τους Έλληνες καταθέτες και επενδυτές να καταθέσουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες (είτε επαναπατρίζοντάς τες είτε … βγάζοντάς τες κάτω από το μαξιλάρι). Ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε το κάλεσμα αυτό με την απόλυτη διαβεβαίωση ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι το ασφελέστερο. «Πού θα βρουν ασφαλέστερο τραπεζικό σύστημα; Πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλά;» και διαβεβαιώνοντας: «Οι ελληνικές τράπεζες είναι διασφαλισμένες από την ΕΚΤ από το IFSF, το ΔΝΤ, την Ευρωζώνη και από την ελληνική κυβέρνηση κι αυτό αφορά τις τράπεζες ως οντότητες και τις καταθέσεις απολύτως. Ούτε να τις έχουμε κάτω από το μαξιλάρι συμφέρει, ούτε στο εξωτερικό συμφέρει γιατί εδώ βοηθώντας την Οικονομία βοηθούμε τελικά το σπίτι μας και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το μήνυμα αυτό είναι ένα ομόθυμο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό».
Με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος, ενημέρωσε αναλυτικά τους βουλευτές - μέλη για τα αποτελέσματα της Συνόδου, επισημαίνοντας πως «φθάσαμε σε μια απόφαση που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα, είναι θαρραλέα, γενναιόδωρη και ριζοσπαστική».
«Είπα ότι χρειάζεται να μπει πάτος στο βαρέλι του δημόσιου χρέους, ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες λαού και αυτό σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται με το σχήμα που διαμορφώθηκε», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι «έχει διαμορφωθεί μια άλλη εικόνα. Υπάρχει ένα μομέντουμ, ένα παράθυρο ευκαιρίας, αν πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, αν μείνουμε σταθεροί θα βγούμε από το τούνελ, θα βγούμε από τη «στρούγγα» αυτή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive