Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Οι συνεργάτες του καθεστώτος αναρχικοί, διέλυσαν την συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Οι αναρχοάπλυτοι που είχαν καταλάβει το κάτω μέρος της πλατείας με τις εικονικές συνελεύσεις φανέρωσαν τις αληθινές προθέσεις τους: να διαλύσουν το κίνημα με τους αγανακτισμένους που άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο των οργανωτών.
Στην αρχή οι αναρχικοί έφαγαν ξύλο από μερικούς από τους διαδηλωτές ενω οι "αγανακτισμένοι" ήταν σαν πρόβατα που πηγαίνουν στην σφαγή. Εδώ φαίνεται ότι οι "αγανακτισμένοι" δεν ηταν οργανωμένοι για τέτοια προβοκάτσια και οι αναρχικοι  κατάφεραν τελικά να διαλύσουν μια συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων....

Ο πατριωτικός χαρακτήρας της συγκέντρωσης ενόχλησε τους αναρχοάπλυτους της κάτω πλευράς της πλατείας και ξεκίνησαν μια προσπάθεια να διαλύσουν την συγκέντρωση. Δυστυχώς λίγοι αντιστάθηκαν στους ανθέλληνες αναρχικούς και έγιναν επεισόδια με αποτέλεσμα να φάνε ξύλο οι αναρχικοί.
Ο πολύς κόσμος όμως δεν πήρε θέση με αποτέλεσμα οι αναρχικοί να κυριαρχήσουν ιδίως στην κάτω πλευρά της πλατείας και να διαλύσουν έτσι την συγκέντρωση. Οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει ότι με μούντζες και φραπέ δεν γίνονται επαναστάσεις...
Οι συγκρούσεις είναι σφοδρές, καθώς οι αναρχικοί χρησιμοποιούν βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και πέτρες, ενώ τα ΜΑΤ απαντούν με δακρυγόνα και ξύλο.

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται ήδη σε κτίρια, αυτοκίνητα, υπάρχουν ήδη ελαφρείς τραυματισμοί διαδηλωτών και ενός αστυνομικού, ενώ ένταση υπήρξε και στην Βασιλέως Κωνσταντίνου όπου διαδηλωτής έσπασε τον αστυνομικό κλοιό για να συλληφθεί στη συνέχεια.


Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100.000 πολίτες κινδυνεύει με διάλυση λόγω των επεισοδίων, τα οποία ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου.


Η συμμετοχή σήμερα στη συγκέντρωση ήταν από νωρίς πολύ μεγάλη. Μία λαοθάλασσα δημιουργήθηκε γύρω από το κτήριο της Βουλής, αν και λόγω των επεισοδίων πολλοί διαδηλωτές έχουν οπισθοχωρήσει.

Λίγο μετά τις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος έφτασε και η πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ η πορεία της ΓΣΕΕ βρίσκεται στη Σταδίου.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας ήταν πολύ ηλεκτρισμένη από νωρίς το πρωί με συνεχείς μικροεντάσεις, ενώ η αστυνομική παρουσία ήταν πιο αισθητή από ποτέ. Διαδηλωτές στο ύψος της Β. Σοφίας ανα διαστήματα προσπαθούσαν να ρίξουν κάτω τον σιδερένιο φράχτη που ύψωσαν τα ξημερώματα οι αστυνομικοί στο ύψος των ανθοπωλείων δίπλα στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές γιούχαραν τα αυτοκίνητα των βουλευτών, αλλά και του πρωθυπουργού όταν αυτά περνούσαν από τη Βασ. Κωνσταντίνου, στη συμβολή της με τη Βασ. Γεωργίου με κατεύθυνση προς το ελληνικό κοινοβούλιο. Μερικοί μάλιστα εκτόξευσαν αυγά και μπουκάλια νερού, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές, αλλά τελικά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Κέντρο, ενώ επιχειρούν περί τις 5.000 αστυνομικοί..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive