Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ποιός δουλεύει ποιόν; Προσλαμβάνουν ή όχι εκτός ΑΣΕΠ; Τί κάνει η αντιπολίτευση;


Απορρίπτει τα
περί διόγκωσης 
του Δημοσίου
ο Γ.Ντόλιος,
αλλά....

«έχει συστήσει 41 γενικές και ειδικές γραμματείες, νομικά πρόσωπα και αυτοτελείς υπηρεσίες, 386 γενικές διευθύνσεις και τμήματα, ένα αυτοτελές γραφείο, δύο ανεξάρτητες αρχές, τρία ινστιτούτα, 701 συμβούλια, 165 συμπαραστάτες του δημότη, 13 περιφερειακούς συμπαραστάτες, επτά εκτελεστικούς γραμματείς Περιφερειών, πάνω από 1.326 αμειβόμενες Επιτροπές, 325 Κέντρα Δια Βίου Μάθησης».

Η κυβέρνηση καταβάλλει μεθοδικές και μετρήσιμες προσπάθειες για τον περιορισμό του Δημοσίου, τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, απαντώντας στον ανεξάρτητο βουλευτή, μέλος του Αρματος Πολιτών, Βασίλη Οικονόμου, που κατήγγειλε διόγκωση του κράτους από την κυβέρνηση.

Ο κ. Οικονόμου επέρριψε στην κυβέρνηση ότι, ενώ «τον τελευταίο χρόνο έχει προβεί σε μια πρωτοφανή περικοπή δαπανών, κατά κύριο λόγο περικόπτοντας μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές», από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα. 
Επικαλέστηκε επίσης δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την σύσταση 8.000 νέων θέσεων στο ελληνικό Δημόσιο, πολλές από τις οποίες καλύφθηκαν, όπως είπε, εκτός ΑΣΕΠ
«Κοροϊδεύετε τους πάντες, ακόμα και τα φιλαράκια σας στην τρόικα, και ιδρύετε τους χιλιάδες καμικάζι του κομματικού σας στρατού. Έφερα εγώ αυτήν την ερώτηση, γιατί ήμουν απ’ τους ερωτώντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τα λέγαμε στον κ. Καραμανλή και σήμερα διαπιστώνουμε τα ίδια και τα αυτά», πρόσθεσε ο ερωτών βουλευτής.
Απαντώντας ο Γ. Ντόλιος, σημείωσε πως η ερώτηση του κ. Οικονόμου δεν αντανακλά πιστά την πραγματικότητα, εξηγώντας ότι αναφέρεται στις δομές που αναπτύσσονται, αλλά όχι σ’ αυτές που καταργούνται.
Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι έχουν πράγματι δημιουργηθεί με Προεδρικά Διατάγματα νέες γενικές διευθύνσεις στις Περιφέρειες, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι οργανικές μονάδες, διευθύνσεις και τμήματα των παλιών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων έχουν μειωθεί κατά 51,5%- και στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι οργανικές μονάδες έχουν μειωθεί σε ποσοστό 12 έως 13%.
Διευκρίνισε ακόμη ότι ναι μεν ιδρύθηκαν επτά νέες γενικές γραμματείες στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, αλλά έχουν καταργηθεί 13. «Από 6.000 νομικά πρόσωπα πηγαίνουμε σε 1.500. Όλα αυτά αποτυπώνονται σε εξοικονομήσεις πόρων, με τις περικοπές να φτάνουν το 1,2 δισ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται οι περικοπές στους μισθούς», συμπλήρωσε.
«Ευφυώς ο κ. Ντόλιος μας λέει τη μία πλευρά του φεγγαριού» αντέτεινε ο Β. Οικονόμου, ενώ αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις των πολιτών πρόσθεσε: «Ο κόσμος έχει αρχίσει και σας βαριέται και θα πρέπει να μάθετε να ζείτε και με την καυτή του ανάσα δίπλα σας».
«Επικαλείστε μερικούς αριθμούς που νομίζω πως είναι εντελώς αυθαίρετοι. Μια στοιχειώδη γενναιότητα που πρέπει να αναγνωρισθεί σ’ αυτήν την κυβέρνηση, είναι ότι άνοιξε μέτωπο κατά του πελατειακού κράτους» ανταπάντησε ο κ. Ντόλιος.
Οσον αφορά στις προσλήψεις ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει εντάξει όλες τις περιοχές του Δημοσίου στη διαδικασία του ΑΣΕΠ, ενώ καμία, όπως είπε, πρόσληψη μόνιμου υπαλλήλου και συμβασιούχου ορισμένου χρόνου ή έργου δε ν έχει γίνει εκτός της ανεξάρτητης αρχής. Κταλόγισε τέλος στον κ. Οικονόμου ότι συγχέει σκοπίμως διαφορετικά λογιστικά δεδομένα βγάζοντας αποκλίσεις που δεν υφίστανται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive