Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ & ΚΕΙΜΕΝΟ. Η ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, τόνισε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ>>

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. επιχειρηματολογεί πάντα με μέτρο και αντιπαρατίθεται χωρίς εξαλλοσύνες, οι οποίες πιστεύω ότι είναι ανεπίτρεπτες για το σημείο όπου βρίσκεται η χώρα. Εδώ που είμαστε δεν νομίζω ότι έχουν θέση ούτε οι ύβρεις, ούτε οι ατέρμονες καταγγελίες, ούτε οι στείρες αντιπαραθέσεις. Εάν μπορούμε, ας βρούμε το μέσο δρόμο για να βγάλουμε τη χώρα απ΄ αυτήν την καχεξία, από αυτά τα χτυπήματα, τα οποία δέχεται ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα ο μη προνομιούχος.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Συνεφωνήθη με την Τρόικα η δημοσιονομική προσαρμογή που βασίζεται σε περισσότερη φορολογία. Φορολογία που ακουμπάει όλους τους Έλληνες, αλλά ιδιαιτέρως πολύ ευπαθείς κλάδους ή, αν θέλετε, και τάξεις. Την ίδια στιγμή είναι πολύ πενιχρά τα αποτελέσματα στους τομείς της φοροδιαφυγής και των εξόδων του κράτους. Δεν μπορέσατε να μειώσετε τις δημόσιες δαπάνες. Εν συνεχεία, μέσα σε όλα αυτά, ξεκινά η διαδικασία αποκρατικοποιήσεων η οποία θα γίνεται με όρους, απ΄ ότι φαίνεται, που επιβάλλουν οι δανειστές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ
Και εν τέλει, υπάρχει και μια επιτήρηση η οποία νομίζω ότι δημιουργεί άσχημες σκέψεις στο μυαλό του καθενός -εκφράστηκαν τέτοιες και προχθές, στα δικά σας όργανα- ότι μειώνεται η Εθνική Κυριαρχία. Αντιδράσατε, αλλά εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι ούτως ή άλλως ο τρόπος με τον οποίο παρεμβαίνει η τρόικα στα εσωτερικά πράγματα, δεν αυξάνουν την Εθνική Κυριαρχία. Το αντίθετο! Οι παρεμβάσεις, όπως γίνονται, του κ. Τρισέ, του κ. Γιούνγκερ, της κας Λαγκάρντ και των υπολοίπων τόσο προς εσάς, αλλά και ιδιαιτέρως προς τον αρχηγό της Ν.Δ., όλοι πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι ευθεία προσβολή, ή, αν θέλετε, επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Πιστεύετε λοιπόν, ότι η υπέρμετρη φορολογία από τη μία πλευρά, οι αποκρατικοποιήσεις που δρομολογούνται με τους όρους των δανειστών και ταυτοχρόνως η επιτήρηση, όπως φέρεται να επιβάλλεται σε κάθε υπουργείο είναι ο σωστός δρόμος για να βγούμε από την κρίση; Πιστεύετε ότι η υπέρμετρη φορολογία θα βοηθήσει;

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ 3ΕΤΟΥΣ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ ΤΙΜΩΝ
κ. Πρωθυπουργέ, πριν προχωρήσετε σε κάθε διαδικασία, θα ήταν φρόνιμο -το χρωστάτε στην κοινωνία και στον Έλληνα πολίτη- να προχωρήσετε σε 3ετές πάγωμα των τιμών όλων των προϊόντων συμπεριλαμβανομένων και των φαρμάκων. Ειδάλλως, βάζετε το λαό σε μία μέγγενη, οι φόροι αυξάνονται, τα εισοδήματα μειώνονται και οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Χρειάζεται μία βαλβίδα εξαέρωσης για το λαό που είναι ακριβώς αυτή, το πάγωμα των τιμών. Δεν μπορεί να αντέξει ο πολίτης. Πρέπει να ξέρει τουλάχιστον ότι αύριο θα μπορεί να αγοράσει τα απαραίτητα για τη διαβίωση του ίδιου και της οικογένειάς του. Δεν μπορεί κάθε εβδομάδα οι τιμές στο Carrefour, στο Lidl να ανεβαίνουν και να μαζεύουν αυτοί κάθε Παρασκευή το μεροκάματο και το μόχθο του Έλληνα, να το επιστρέφουν στη Γερμανία.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Η Γερμανία συνεχώς φωνάζει, όμως όλη μας η ζωή ξεκινάει και τελειώνει εκεί. Ψωνίζουμε από γερμανικά σούπερ μάρκετ, στα σπίτια μας έχουμε γερμανικές οικιακές συσκευές, την τηλεφωνική μας επικοινωνία την έχει η Deutsche Telekom, οι εξοπλισμοί μας είναι από τη Γερμανία κλπ. Κι εμείς δεν έχουμε τη δύναμη να τους πούμε ότι είμαστε οι πελάτες τους και πρέπει να μας σέβονται και να μας προσέχουν.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
Το δημόσιο χρέος κ. Πρωθυπουργέ, είναι μη βιώσιμο! Τι θα κάνετε; Σας κάνω συγκεκριμένες προτάσεις:
- Βάλτε εισαγωγικούς δασμούς 15% στα προϊόντα που έρχονται από την ΕΕ. Δεν προβλέπεται από τις Συνθήκη της ΕΕ, όμως όταν την υπογράψαμε δεν ήμασταν σε αυτήν την κατάσταση. Είναι άλλες οι συνθήκες τώρα. Κάντε το αυτό ώστε να μειώσετε τις εισαγωγές και να μπορέσετε να ελέγξετε το εμπορικό ισοζύγιο.
- Πόθεν έσχες: Σας είχα μιλήσει πριν 2 χρόνια για κατάργηση του πόθεν έσχες στην οικοδομή και χαίρομαι που προσχωρήσατε κι εσείς και η ΝΔ σε αυτήν τη θέση, έστω και καθυστερημένα. Όμως, εάν το είχατε κάνει τότε, θα είχαν αξιοποιηθεί 100 δις στην οικοδομή και το κράτος θα είχε κερδίσει το 25% από αυτά.
- Παλιννόστηση κεφαλαίων του εξωτερικού και κεφάλαια του εσωτερικού που βρίσκονται στα σακιά: Νομιμοποιήστε τα, χωρίς φορολόγηση, με μόνο όρο με το 25% αυτών να αγοράζονται ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Υπολογίζεται ότι 100 δις περίπου βρίσκονται στο εξωτερικό και άλλα τόσα εδώ, με το 25%, να τα 50 δις που ψάχνετε από ιδιωτικοποιήσεις και ακίνητη περιουσία.
- Κληροδοτήματα: Αξιοποιήστε τα! Έχουμε 60.000 κληροδοτήματα που από το 1938 μένουν ακαθάριστα και δεν τα έχει αξιοποιήσει η Πολιτεία. Πάρτε τα και κάποια από αυτά πουλήστε τα.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε από τον κυκεώνα και θα γίνει βιώσιμο το χρέος μας. Η μεγάλη φορολογία δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα!

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Άκουσα για ένα Ταμείο Ανάπτυξης που θα προκύψει από το Μεσοπρόθεσμο. Έστω και με καθυστέρηση αληθεύει ότι θα γίνει επιτέλους και θα κατευθυνθούν επενδυτικά κεφάλαια εκεί; Και ζητήθηκε από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να υποδείξουν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να το διαχειριστούν. Επιφυλάσσομαι πάνω σε αυτήν τη διαδικασία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Μία εφημερίδα που δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια, η ΕΣΤΙΑ, γράφει σήμερα:
«Αυταπάτες το Μεσοπρόθεσμο», «Η παρούσα κυβέρνηση δε μπορεί να το εφαρμόσει γιατί έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και θα προσκρούει σε αντιδράσεις». Αυτή είναι η αλήθεια! Εμείς δεν μπαίνουμε καν στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο, δεν στηρίζουμε τίποτα που έρχεται από αυτήν την κυβέρνηση, η οποία δε μπόρεσε να κάνει τίποτα πέρυσι με το απλό και τώρα καλείται να κάνει το δύσκολο και το σύνθετο. Αλλά εσείς κ. Πρωθυπουργέ, που θα είστε ικανοποιημένος εάν περάσει αυτό το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, υπερήφανος θα είστε γι΄ αυτό; Θα είστε περήφανος όταν η ψήφισή του δεν θα είναι προϊόν ελεύθερων νοηματικών διαδρομών, βούλησης και συνειδησιακής υποστήριξης των βουλευτών; Διότι, δημοκρατία σημαίνει, πρώτον, ελεύθερη βούληση των βουλευτών που δεν τη διαπιστώνουμε και, δεύτερον, ικανοποίηση του λαού. Ικανοποίηση που προφανώς δεν διαχέεται από την πλατεία. Μια πλατεία που είναι γεμάτη από την πελατεία που εκθρέψατε τόσα χρόνια εσείς και η ΝΔ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Μιλήσατε για φοροδιαφυγή και διαφθορά. Μα, 35 χρόνια που κυβερνήσατε, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τι κάνατε για να τα αντιμετωπίσετε; Και, παρεμπιπτόντως, ήταν ωραίο που όλη τη διαφθορά 35 ετών την φορτώθηκε ο Τσοχατζόπουλος, το «πολιτικό πτώμα»; Κι αυτό γιατί φοβάστε να τους ακουμπήσετε όλους όσους εμπλέκονται -και όχι μόνο ένα μέρος που πράγματι αποτελεί ο κ. Τσοχατζόπουλος- μήπως και αγγιχθούν «ευαίσθητες χορδές» δικές σας και της ΝΔ.
Αδυνατείτε όμως στην πράξη να κάνετε αυτό το οποίο προβάλλετε με λόγια.

Λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο προκειμένου να σχολιάσει προηγηθείσα τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος είπε ότι «ο Πρωθυπουργός κυβερνάει μαζί με τον κ. Καρατζαφέρη και την κα Μπακογιάννη», ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
κ. Τσίπρα, εάν κυβερνούσα εγώ, όλα θα ήταν πιο σοβαρά! Ακόμα κι εσείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive