Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Β. Ρομπάι: η εθνική συναίνεση προϋπόθεση για την επιτυχία.Ασε ρε φίλε κι εσύ. 200 χρόνια τρωγόμαστε μεταξύ μας, κάτι μας είπες τώρα!

“Η εθνική συναίνεση είναι προϋπόθεση για την επιτυχία” δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, η οποία διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά.

"Υπογράμμισα την ανάγκη η Ελλάδα να κάνει περαιτέρω προσπάθειες προσαρμογής, για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως τώρα", επεσήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι "το πακέτο των μέτρων που συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα για τη δημοσιονομική προσαρμογή, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να υποστηριχθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στα μέσα Ιουλίου".
"Εργαζόμαστε για μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική, περιλαμβανομένης της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, στο πνεύμα των όσων συμφωνήθηκαν χθες στο Eurogroup. Δεδομένης της διάρκειας, του μεγέθους και της φύσης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η εθνική συναίνεση είναι προϋπόθεση για την επιτυχία", κατέληξε ο κ. βαν Ρομπάι.
"Είμαστε στη διαδικασία μιας ενδιαφέρουσας διαπραγμάτευσης με τα κράτη – μέλη”, δήλωσε από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου. "Θέλουμε να είμαστε συνεπείς, θέλουμε να κάνουμε ότι πρέπει για να πετύχουμε τους στόχους. Καταβάλαμε προσπάθειες το προηγούμενο έτος και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε. Ελπίζω ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει το πρόγραμμα. Και ελπίζω όμως ότι και η Ένωση θα έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει την κρίση, που δεν είναι μόνο ελληνική κρίση, με τις δέουσες αποφάσεις στην επικείμενη σύνοδο κορυφής", επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive