Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ο Βενιζέλος απέναντι στον Σαμαρά. Γράφει ο NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ούτε το timing αλλά ούτε και το περιεχόμενο όσων είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο «Βήμα της Κυριακής» ήταν τυχαία. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου για στοίχιση δυνάμεων απέναντι στην Αντιπολίτευση και ειδικότερα τη Νέα Δημοκρατία, παρουσίασε μια πλατφόρμα «πολιτικού μνημονίου», με έμφαση σε μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα, που έκανε πολλούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ να εκτιμούν ότι επιχειρεί να… προλάβει τον Αντώνη Σαμαρά. Και να περιορίσει τις όποιες θετικές εντυπώσεις αποκομίσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τις εξαγγελίες που θα πραγματοποιήσει στο «Ζάππειο 2».

Στην Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ μάλιστα, εκτιμούν ότι όσο περνάει ο καιρός, και κορυφώνεται η πόλωση στη σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εμφανίζεται όλο και πιο συχνά απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά. Κι αυτό διότι στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος αποτελεί εδραιωμένη πεποίθηση η εκτίμηση ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι το μόνο στέλεχος που έχει τη δυνατότητα να «συνομιλεί» με το πολιτικό ακροατήριο της Κεντροδεξιάς, και να συγκρατεί φυγόκεντρες τάσεις.

Θυμίζουν μάλιστα με νόημα την αποδοχή που είχε η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στην προ μηνών εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και επικαλούνται τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με τη μεγαλύτερη και περισσότερο πολυσυλλεκτική διείσδυση σε άλλους πολιτικούς χώρους, κρίσιμους για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive