Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πως δεν άντεξε τις αποκαλύψεις και τα ερωτήματα που του έθεσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και γι΄ αυτό φρόντισε να μιλήσει στη Βουλή πριν από αυτόν και μετά να αποχωρήσει.

Ο κ. Μιχελάκης απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, παρουσιάζοντας ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές του κόμματός του στο Κοινοβούλιο, με τις οποίες ήθελαν να ενημερωθούν για ποιούς λόγους δεν είχαν ακόμα παραληφθεί τα υποβρύχια και οι … τορπίλες τους.

Δηλαδή ήταν κακό που ρωτούσαν γιατί τα υποβρύχια δεν είχαν όπλα; Γιατί και η Ν.Δ. έχει κάνει ανάλογες ερωτήσεις για τα πυρομαχικά των LEO2HEL/A4, αλλά και γιατί δεν προχωρά το εξοπλιστικό πρόγραμμα. Σημαίνει ότι “τα πιάνει” από εταιρείες; ”Το έχουν χάσει” τελείως στη Ν.Δ.;

Μάλλον εξακολουθούν να αγνοούν βασικά σημεία της όλης υπόθεσης στο θέμα των υποβρυχίων και για τον λόγο αυτό εξακολουθούν να εκτίθενται, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Σε τελική ανάλυση, τις αμαρτίες του Ε.Μεϊμαράκη γιατί να τις πληρώσει ο Α.Σαμαράς;

O Γ.Μιχελάκης αναφέρθηκε σε ”έμμεση πίεση” για την παραλαβή των ίδιων υποβρυχίων και εξέφρασε την απορία του: “Γιατί τόση πρεμούρα από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισμούς, αλλά για τα συγκεκριμένα υποβρύχια; Γιατί πίεζε; Πως είναι δυνατόν ο κ. Καρατζαφέρης όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση να εγκαλούσε τους τότε υπουργούς γιατί δεν παραλάμβαναν τα υποβρύχια, επειδή αρνούνταν να συμπράξουν στο σκάνδαλο και τώρα έρχεται να κατηγορεί για δήθεν εμπλοκή στο σκάνδαλο; Και επιτέλους ως που θα φτάσει ο λαϊκισμός τη μια προς το ένα και την άλλη προς το άλλο άκρο;”.

Ο κ. Μιχελάκης δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα είπε σήμερα το πρωί σε συνεντεύξεις του ο κ. Μεϊμαράκης περί “νονού” που εκτελεί συμβόλαια, ενώ σε ερώτηση γιατί ο πρώην υπουργός Άμυνας δεν είχε προχωρήσει εδώ και καιρό στις καταγγελίες που κάνει τώρα, υπενθύμισε πως η ΝΔ ούτε υπέγραψε ούτε παρέλαβε τα υποβρύχια.

Ναι, αλλά ο Ε.Μεϊμαράκης προχώρησε σε αντισυμβατικές ενέργειες δίνοντας χρόνο και την ευκαιρία στην HDW να καταγγείλει την σύμβαση. Αυτό πως αποτιμάται σε χρήμα;

Θα επανέλθουμε με περισσότερα και συγκεκριμένα στοιχεία για το θέμα που θα αποδεικνύουν πόσο κόστισε η μη καταγγελία από τον Ε.Μεϊμαράκη της σύμβασης των υποβρυχίων και πως μεθοδεύτηκε από τον ίδιο η άρνηση διεκδίκησης των δικαιωμάτων του δημοσίου..

Ο εκπρόσωπος της Ν.Ν. επανέλαβε τη θέση του κόμματος για τη σύσταση Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, αναφορικά με την περίοδο 1998-2002, ενώ για την περίοδο μετά το 2002 μέχρι και σήμερα προτείνει την εξέταση των γεγονότων της περιόδου αυτής από τη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της, ανάλογα με το σχετικό πόρισμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr