Συνοδευόμενος από έναν ένοπλο σωματοφύλακα και με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι στον αστράγαλό του, ο
Στρος-Καν περιορίστηκε στο λιγότερο σαγηνευτικό άκρο της πολυσύχναστης λεωφόρου που διασχίζει το Μανχάταν.
Το σημείο που εγκαταστάθηκε βρίσκεται κοντά στην Γουόλ Στριτ και στο «Σημείο Μηδέν» των επιθέσεων
που εξαπέλυσε η Αλ Κάιντα την 11η Σεπτεμβρίου 2001, μέσα στο "χαλύβδινο δακτύλιο" ασφαλείας της πόλης που περιλαμβάνει κάμερες επιτήρησης και αυξημένη αστυνομική παρουσία.
Το κτίριο, στη γωνία των οδών Μπρόντγουεϊ και Ρέκτορ, βρίσκεται δίπλα στην επισκοπική εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Ορισμένοι Νεοϋρκέζοι στην περιοχή δεν ήταν ευτυχείς που απέκτησαν έναν τόσο αμφιλεγόμενο νέο γείτονα. Ένας άνδρας κρατούσε ένα χαρτόνι που έγραφε: "DSK. Όχι στην αυλή μου".
Οι διευθετήσεις για τη νέα του κατοικία έγιναν από μια ιδιωτική εταιρία ασφαλείας την οποία ο Στρος-Καν πληρώνει για να τον έχει υπό 24ωρη ένοπλη φύλαξη και να τον επιτηρεί ηλεκτρονικά, όπως προβλέπουν οι όροι της εγγύησής του.
Οι εισαγγελείς εκτίμησαν πως το κόστος της ασφάλειάς του θα είναι 200.000 δολάρια ΗΠΑ το μήνα.
Ο Στρος-Καν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση την Παρασκευή αφού πέρασε τέσσερις νύχτες υπό επιτήρηση, για την περίπτωση που επιχειρούσε να αυτοκτονήσει, σε ένα κελί τρία επί τέσσερα τετραγωνικά μέτρα στην πιο σκληρή και επικίνδυνη φυλακή του Ράικερς Άιλαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.