Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Νέο επεισόδιο στην κόντρα με τη ΔΕΗ


Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με τα «σπλάχνα» της, δηλαδή τους συνδικαλιστές – και κυρίως τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

Μετά την εκ μέρους του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωση ότι (εν όψει της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης) θα διεκδικήσει πίσω την περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων (η οποία είχε ενσωματωθεί στην περιουσία της ΔΕΗ το 1999), χθες προστέθηκε άλλο ένα επεισόδιο με προέλευση την βόρεια Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πτολεμαΐδα, ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των συνδικαλιστών της ΔΕΗ και να ελεγχθεί το «πόθεν έσχες» τους.

Ο κ. Αδαμίδης ενέταξε την δημοσιοποίηση του πορίσματος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις παράνομες ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, στην προπαγάνδα κατά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ζήτησε επίσης παρέμβαση της Δικαιοσύνης όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για τα διαφυγόντα κέρδη από την κακή λειτουργία της επιχείρησης. Τάχθηκε δε κατά της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ, προσθέτοντας ότι το σωματείο του θα συμφωνούσε μόνο αν η κυβέρνηση δεσμευόταν να μην αυξηθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η υπόθεση της ΔΕΗ αποτελεί ήδη ένα ακόμη θέμα διαφωνίας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση, πρωτοστατούντων των βουλευτών που εκλέγονται στην Κοζάνη και στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive