Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Απόφαση του Αρείου Πάγου ανοίγει το δρόμο για την δικαίωση χιλιάδων συμβασιούχων. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πιλότος θεωρείται η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση εκατοντάδων συμβασιούχων που εργάζονταν στο Δημόσιο πριν από την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, υπό την προϋπόθεση ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η απόφαση της Ολομέλειας αιφνιδίασε τους πάντες, αφού ήρθε σε αντίθεση με την εισήγηση του αρεοπαγίτη Αντώνη Δουλγεράκη και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, που δεν άφηναν κανένα περιθώριο μονιμοποίησης των συμβασιούχων, επικαλούμενοι το απαγορευτικό νομοθετικό πλαίσιο.

Ωστόσο, 26 αρεοπαγίτες διαφώνησαν ευθέως με τις δύο αυτές προτάσεις, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ελπίδες σε εκατοντάδες συμβασιούχους που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

Με 26 ψήφους υπέρ έναντι 20 κατά, η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης δύο καθαριστριών του ΟΠΑΠ που εργάστηκαν κατά την περίοδο 1996-1998 στον Οργανισμό, κατά της απόφασης του Εφετείου. Βασικό σκεπτικό τους ήταν το γεγονός ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού και εργάζονταν πριν από την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, με την οποία απαγορεύθηκε η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Επίσης, επικαλέστηκαν και τον κανονισμό του ΟΠΑΠ, που δεν επέτρεπε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η απόφαση αφορά στους συγκεκριμένους συμβασιούχους ή σε όσους εργάζονταν στον ΟΠΑΠ και ενδεχομένως εκείνους που απασχολούνταν πριν από το 2001.

Νομικοί εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή θα αποτελέσει όπλο στα χέρια χιλιάδων συμβασιούχων που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο και διεκδικούν από

τα δικαστήρια τη μονιμοποίησή τους

Συνεχίζουν τους πανηγυρισμούς οι συμβασιούχοι μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει εργαζόμενες στον ΟΠΑΠ. Μετά τις σαμπάνιες και τον Εθνικό Ύμνο, έξω από το ανώτατο δικαστήριο οι συμβασιούχοι έφυγαν με προορισμό την πλατεία Κοτζιά όπου ενώθηκαν με τους καταληψίες συμβασιούχους του δήμου Αθηναίων.

Ο Άρειος Πάγος με πλειοψηφία 26 προς 20 δικαίωσε τις δύο εργαζόμενες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης των ανώτατων δικαστών που δικαιώνει τους συμβασιούχους στηρίζεται στο γεγονός ότι οι συμβάσεις για τις δύο καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που απασχόλησαν σήμερα την ολομέλεια του Αρείου Πάγου είχαν υπογραφεί προ του 2001 που είχε γίνει η συνταγματική αναθεώρηση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive