Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΟΜΟΦΩΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΕ παράνομα Η ΓΣΕΕ

Το ΣΤ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών στην συνεδρίαση της 25/2/2011 Ομόφωνα με απάλλαξε από τις κατηγορίες που εκκρεμούσαν σε βάρος μου, για υπόθεση διαδικτυακού τόπου ελληνικού domain name Κοινωνικής Δυκτύωσης .

Σε νόμιμη και δημόσια εταιρική μου δραστηριότητα , άσχετη με την εργασία μου στη ΓΣΕΕ, και καθαρά διαδικτυακού περιεχομένου (Ηλεκτρονικές Ενημερωτικές Εκδόσεις και Διαδικτυακές Εφαρμογές) .

Δεν θεωρώ σκόπιμο να επαναλάβω πως ξεκίνησε από αυτεπάγγελτη δίωξη η υπόθεση, τον θόρυβο που δημιουργήθηκε στα ΜΜΕ επι τριήμερο περί δήθεν παράνομων και κρυφών δραστηριοτήτων , περί δήθεν «εγκεφάλου διαδικτυακής πορνογραφίας , μαστροπείας κλπ αγγελιών» και άλλων ασυναρτησιών και τερατουργημάτων ηλεκτρονικής μυθοπλασίας.

Η υπόθεση αυτή ήταν του 2004 ( Δεκέμβριος παραμονές Χριστουγέννων) στην Ελλάδα του «μηδενικού» internet και του απόλυτου ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού , της ηλεκτρονικής μυθοπλασίας, όπου πίσω από το ιντερνετ “κρυβόταν και ένας αδίστακτος κερδοσκόπος, με αμύθητα έσοδα” ( όταν στη ΜΕΚΚΑ του διαδικτύου, την Αμερική, όλες οι εταιρίες κολοσσοί λειτουργούσαν με παθητικό ) Κλπ

Εκ των πραγμάτων η πορεία και η τεράστια ανάπτυξη των Social Νetwοrks και σε οτι σχετίζεται με την παραβατικότητα των χρηστών με δικαίωσε!

Από την πρώτη στιγμή και μέσω των δικηγόρων μου δήλωσα, με ονοματεπώνυμο, ευθέως ποια τι ήταν η σελίδα και πως λειτουργούσε, αποκλειστικά με παροχή υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και σε τρίτους χρήστες ( βλέπε Facebook , Τwitter και εκατοντάδες αντίστοιχες ελληνικές και ξένες σελίδες )

Επίσης με σεβασμό και καρτερικότητα στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, πορευτικά όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε το βούλευμα εκδόθηκε μέσα 7 μήνες από την παραπομπή της δικογραφίας στις ανακριτικές αρχές και αρχικώς με απάλλαξε ομόφωνα από τις αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες, περί δήθεν παραγωγής κατοχής διακίνησης πορνογραφίας και υλικού ανηλίκων (που ούτε θα είχα ποτέ και ούτε θα κατείχα ποτέ ) και όλα αυτά για μια εταιρική web εφαρμογή ( όπως είναι όλα αυτές οι σελίδες πρόσβασιμη και συγκρινόμενη τότε απο πασίγνωστη ειδική έγκυρη έκδοση για τα PC και το διαδίκτυο με αντίστοιχες της Υahoo.com) και σε σέρβερ πασίγνωστης εταιρίας με την οποία είχα σύμβαση συνεργασίας ! Όπως και από δήθεν “διαμεσολάβηση σε μαστροπεία δεκάδων γυναικών” !

Υπήρξε παραπομπή μου επι πλημμεληματικών κατηγοριών για το περιεχόμενο των σελίδων των χρηστών,στους οποίους ανήκαν και διαχειρίζονταν οι ίδιοι , αποδίδοντας μου ευθύνες ελέγχου.

Η απόφαση του ΣΤ Εφετείου Πλημμελημάτων ΑΘΗΝΩΝ, μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου για ενοχή, ήταν απαλλακτική για το σύνολο των κατηγοριών.

Απλά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους πραγματικά με στήριξαν ( σε αυτούς που ήξεραν και είχαν το θάρρος να μιλήσουν ) σε αυτή την δοκιμασία και πάνω απ όλα στους δικηγόρους μου που ανέλαβαν αφιλοκερδώς την υπόθεσή μου, σε ένα τόσο θολό περί διαδικτύου ελληνικό τοπίο και με ελάχιστο έως ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο και εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας στο e- επιχειρείν.

Και βέβαια στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες αυτού του blog που φθάνουν σύντομα στο 1.000.000 και στους 2.500 φίλους του facebook !

Γιάννης Xαρονικολάου

Δημοσιογράφος

Απολυμένος από τη ΓΣΕΕ

jharonikolaou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive