Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Εμπιστεύεστε έναν κακοδιαχειριστή ως λογιστή σας;Γράφει η Άννα Μπουζιάνη

Αν σκύψει κανείς στα ταμεία των κομμάτων, στο τί χρωστάνε και πόσα έχουν προεισπράξει για πολλά χρόνια μπροστά, θα καταλάβει γιατί έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Οταν τα ίδια τα κόμματα έχουν προεισπράξει τις κρατικές επιχορηγήσεις έως και το 2017, δηλαδή 6 χρόνια πριν!! καταλαβαίνει κανείς, ποιος κυβερνάει αυτό το κράτος και πού το οδηγεί.

Παράδειγμα:

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠαΣοΚ) το 2010 εμφάνισε (στοιχεία από τον ισολογισμό, που πάνε να καταργήσουν τη δημοσίευσή τους) συνολικά 22,7 εκ € έσοδα και 65,06 εκατομμ.€ δαπάνες! Δηλαδή ένα άνοιγμα 43 εκατομ. €!! Για να καλύψει λοιπόν τη διαφορά τι έκανε; Δανείστηκε από τις τράπεζες.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει έσοδα 18,7 εκ € και δαπάνες 40 εκατομμυρίων €. Δηλαδή 22 εκατομ. € έλλειμμα κι αυτή. Ετσι, δανειστηκε από τις τράπεζες 25 εκατομμύρια €.

Το ΠαΣοΚ και η ΝΔ, έχουν υποθηκεύσει την κρατική επιχορήγηση έως το 2017 για δάνεια από τις τράπεζες ύψους 233.800.000 €.

Οι επιχορηγήσεις των κομμάτων συνολικά για μεν το 2009 ήταν 68,2 εκατομμύρια €, για δε το 2010 52,7 εκατομμ.€ με τη μερίδα του λέοντος στα δύο μεγάλα κόμματα.

Δεκάδες όμως εκατομμύρια ευρω δανείστηκαν από τις τράπεζες ΠαΣοΚ και ΝΔ, παρά την επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Κατά πως δείχνουν τα πράγματα, τα ίδια εφαρμόζουν και στην κυβερνητική πολιτική.

“Τρώγε δανεικά και πούλαγε για να ΄χεις”!

Μπορώ να τους βάλω λογιστές στην επιχείρησή μου; Κι αν όχι πώς μπορώ να τους εμπιστευθώ τη διαχείριση της ζωής μας και της οντότητάς μας ως χώρας εν τέλει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive