Δεν αποτελεί καθόλου εντυπωσιακή είδηση βέβαια ότι ο περιβόητος Χαλίτ Χαμπίμπογλου, πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης»
(ABTTF), προ ολίγων ημερών βρέθηκε και πάλι στα μέρη μας. Είμαστε τόσο γελοία ξέφραγο αμπέλι, που θα αποτελούσε ανέδοτο ακόμη και το να υποθέταμε ότι κάποιος…«υπεύθυνος» της καθ’ ημάς Ανθυπομπανανίας, θα τολμούσε έστω και να σκεφτεί να δυσκολέψει στοιχειωδώς αυτά τα συνεχή «σούρτα-φέρτα» του ανθρώπου που η μοναδική του «δουλειά» και αποστολή είναι να κατασυκοφαντεί συστηματικά τη χώρα μας σε όλη τη Δυτική Ευρώπη και όλα τα διεθνή φόρα για έλλειμμα δημοκρατίας και φασιστικές συμπεριφορές έναντι των…καταπιεσμένων «Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Δεν μας κάνει λοιπόν καμμία αίσθηση το ότι ο λεγάμενος ήταν πάλι εδώ πριν από λίγες μέρες και συναντήθηκε μάλιστα με το έτερο…αμύριστο μπουμπούκι της περιοχής μας, τον ψευτομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Απλά σημειώνουμε ότι η συνάντηση έγινε στις 9 Απριλίου στο γραφείο του Μέτε (στην ψευδομουφτεία) και, όπως μας ενημερώνει το περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί (13-4-2011), στη διάρκειά της «συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Δυτική Θράκη. Ο κύριος Χαμπίμπογλου περιέγραψε στον κύριο μουφτή μας, τα θρησκευτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες που έχουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που ζούνε στην Ευρώπη. Υπήρξε αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το τι μπορεί να γίνει για αυτό το θέμα».
Βλέπετε ωστόσο και τη φωτογραφία από τη συνάντηση, όπου – πέρα από τα χαμόγελα – ένας προσεκτικός παρατηρητής μπορεί να εντοπίσει και κάτι ακόμη πολύ ενδιαφέρον: ότι σε μια από τις πλακέτες που έχει ο Μέτε στο γραφείο του πίσω, περιλαμβάνεται και η σημαία της…ανεξάρητης Δυτικής Θράκης! Χωρίς κανένα άλλο δικό μας σχόλιο για το πώς ακριβώς εννοούν κάποιοι την…ειρήνη, την ελευθερία και τα ίσα δικαιώματα…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.