Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Γράφει η ΕΛΕΝΗ ΖΩΤΟΥ



ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

Όταν το πολιτικό κενό της κυβέρνησης οδηγεί στην παρακμή την ίδια την χώρα που την επέλεξε τα αποτελέσματα είναι ολέθρια

Παράνομοι αλλοδαποί οδηγούν επικίνδυνα στους δρόμους χωρίς να κατέχουν άδεια οδήγησης, κυκλοφορίας ή ασφαλιστικα έγγραφα. Όταν εμπλακούν σε δυστυχήματα, πολλές φορές σοβαρά ή και θανατηφόρα, προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη σκηνή από φόβο μη συλληφθούν,και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου και απελαθούν, αφού βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα.Η πλειοψηφία από αυτούς οδηγούν παλιά αυτοκίνητα η μηχανάκια πολλών χρόνων, τα οποία είναι αμφίβολης μηχανικής κατάστασης, αφού δεν περνούν ούτε από τεχνικούς ελέγχους επιθεώρησης. Το κόστος για την απόκτηση διπλώματος για μηχανή υπερβαίνει τα 450 ευρώ ενώ για αυτοκίνητο τα 1000 ευρώ ,και χρειάζονται οι παρακάτω προϋποθέσεις :

ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ - ΔΙΠΛΩΜΑ


Αρμόδια Υπηρεσία : Η Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου. Προϋποθέσεις : Ο ενδιαφερόμενος να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα, αν δεν είναι Έλληνας υπήκοος, αλλά υπήκοος κρατών μελών της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένων των κρατών Νορβηγίας, Ισλανδίας και Λιχτενστάϊν) μαζί με την αίτηση και τα δικαιολογητικά υποχρεούται να καταθέσει και φωτοαντίγραφο ισχύουσας σχετικής άδειας διαμονής ή παραμονής, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί 95 ημέρες τουλάχιστον, πριν από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης. Για τους υπηκόους κρατών που δεν είναι μέλη της Ε.Ε. απαιτείται η κατάθεση φωτοαντιγράφου ισχύουσας άδειας διαμονής ή παραμονής ή πράσινης κάρτας κ.λ.π., η οποία να έχει εκδοθεί 185 ημέρες πριν από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης. Η άδεια διαμονής ή παραμονής ή πράσινη κάρτα κ.λ.π., πρέπει να ισχύουν συνεχώς μέχρι και την ημέρα παραλαβής της Ελληνικής άδειας οδήγησης.

Σαν ελάχιστο όριο ηλικίας για την κατάθεση αίτησης και δικαιολογητικών για την χορήγηση άδειας οδήγησης είναι : Για τις κατηγορίες Α έως 34 ίππους, Β, και Γ έως 7500 kgr. το 18ο έτος, συμπληρωμένο. Για τις κατηγορίες Α, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε, και ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. ( ΤΑΞΙ ) το 21ο έτος, συμπληρωμένο.

Δικαιολογητικά :

  • Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, από το οποίο να προκύπτει η ακριβής ηλικία του.
  • Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνονται : ότι έχει κανονική διαμονή στην Ελλάδα, τα πλήρη στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας του, ότι δεν κατέχει άλλη άδεια οδήγησης Ελληνική ή άλλου κράτους της Ε.Ε. και να καταγράψει το Α.Φ.Μ. του ( εάν δεν έχει, πρέπει να ζητήσει την έκδοση Α.Φ.Μ. από την Δ.Ο.Υ. του τόπου κατοικίας του ).
  • Αίτηση εκτύπωσης της νέας άδειας οδήγησης (τύπου πλαστικής κάρτας).
  • Παράβολο των 30 € από την Εθνική Τράπεζα για την εκτύπωση της νέας άδειας οδήγησης (τύπου πλαστικής κάρτας).
  • 4 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου ( 2 φωτογραφίες εάν γίνεται επέκταση σε άλλη κατηγορία ).
  • Δύο πιστοποιητικά υγείας ( παθολόγου και οφθαλμίατρου ) ή πρακτικό ΔΙΕ ( Δευτεροβάθμιας Ιατρικής Επιτροπής ) κατά περίπτωση, που πιστοποιούν ότι πληρούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις σωματικής και διανοητικής ικανότητας για την απόκτηση άδειας οδήγησης. ( Για την χορήγησή τους ο ενδιαφερόμενος πρέπει να καταθέσει στην Εθνική Τράπεζα το ποσόν των 90 € και με αυτά τα παράβολα, το ατομικό βιβλιάριο υγείας και δύο από τις παραπάνω φωτογραφίες, να επισκεφθεί δύο από τους συμβεβλημένους Ιατρούς ).

- Αν ο ενδιαφερόμενος είναι κωφάλαλος τότε η ιατρική εξέταση γίνεται από την οικεία ΔΙΕ αφού προηγηθεί εξέταση του από ιατροψυχολογικό κέντρο για να διαπιστωθεί ότι ο δείκτης νοημοσύνης του ξεπερνά τα 105 WAIS. - Αν ο ενδιαφερόμενος έχει ήδη συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του και πρόκειται να πάρει για πρώτη φορά άδεια οδήγησης, υποχρεούται σε εξέταση από ΔΙΕ στην οποία θα προσκομίσει ακουομετρικό διάγραμμα από κρατικό νοσοκομείο. Τα πιστοποιητικά αυτά δεν απαιτούνται αν ο ενδιαφερόμενος είναι ήδη κάτοχος ισχύουσας άδειας οδήγησης οιασδήποτε κατηγορίας. - Αν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει βιβλιάριο υγείας κάποιου ασφαλιστικού ταμείου, τότε πρέπει να κάνει: Γενικές εξετάσεις αίματος, σακχάρου, ουρίας, καρδιογράφημα και ακτινογραφία θώρακος σε κάποιο νοσοκομείο ή διαγνωστικό κέντρο και να προσκομίσει αυτές τις εξετάσεις στους συμβεβλημένους Ιατρούς ή την οικεία ΔΙΕ.

  • Παράβολο Δημόσιου ταμείου των 6 (κατάθεσης) και των 18 €για το 1ο δίπλωμα, των 27,02 € για το 2ο και των108,15 € για Γ, Δ, Γ+Ε (παραλαβής).
  • Φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης ( εάν έχει ήδη και πρόκειται να κάνει επέκταση σε άλλη κατηγορία, και εφόσον η άδεια είναι σε ισχύ δεν χρειάζονται πιστοποιητικά υγείας ).
  • Φάκελος.
Και διερωτώμαι σε αυτήν την Χώρα που λέγεται Ελλάδα τους Έλληνες ποιος τους προστατεύει??
Η Κυβέρνηση του 20% ? Δεν Νομίζω ! Eιναι γνωστό ότι εάν έχεις όχημα και όχι δίπλωμα για να το θέτεις σε λειτουργία καμία ασφαλιστική εταιρία δεν στο ασφαλίζει συνεπώς όλοι αυτοί οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πακιστανοί – Αβγανοί κτλ των οποίων τα διπλώματα τους δεν ισχύουν στην Ελλάδα , οδηγούνε χωρίς δίπλωμα ανασφάλιστα οχήματα ….. με αποτέλεσμα να αποτελούν για άλλη μια φορά δημόσιο κίνδυνο.

Αθανασία Ελένη Ζώτου

Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ Ηρακλείου Κρητης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive