Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ...Νέα μέτρα 3 δισ. και ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων


Μέτρα 3 δισ. ευρώ μόνο για το 2011 και 26 δισ. ευρώ συνολικά στην τριετία, έως το 2015, περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής που ενέκρινε, την Παρασκευή, το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης, προβλέπεται ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μέσω πώλησης, συμβάσεων παραχώρησης, τοποθέτησης στρατηγικού επενδυτή, διάθεσης πακέτων μέσω του Χρηματιστηρίου και δημιουργίας εταιρείας συμμετοχών. Τα προβλεπόμενα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις έως το 2013 είναι ύψους 15 δισ. ευρώ, ενώ φθάνουν τα 50 δισ. ευρώ έως το 2015, με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους κατά 20 ποσοστιαίες μόνάδες του ΑΕΠ(μόνο από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας) έως το 2015.

Το πρόγραμμα προβλέπει αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πώληση ποσοστών του ελληνικού δημοσίου σε επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ (από 51% σε 34% με διατήρηση του μανατμεντ), η ΔΕΠΑ (στο 34%), ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ και πώληση του συνόλου της συμμετοχής στη Λάρκο, πώληση της συμμετοχής στα δημόσια καζίνο και μετοχοποίηση κρατικών λαχείων. Επίσης, προβλέπεται τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, και πώληση μεριδίου στην Αγροτική Τράπεζα, με διατήρηση, ωστόσο, πλειοψηφικής συμμετοχής.

Εξάλλου, προβλέπεται η καθιέρωση της μερικής απασχόλησης και της άδειας άνευ αποδοχών στο δημόσιο και η περικοπή φοροαπαλλαγών, καθώς και η καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το δημόσιο τομέα, προβλέπεται μείωση των συμβασιούχων τουλάχιστον κατά 10% κατ' έτος, αύξηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, μείωση των αμοιβόμενων επιτροπών και των υπερωριών και περιορισμός των κενών οργανικών θέσεων και των θέσεων ευθύνης.

Με τα 23 δισ. ευρώ, που είναι τα μέτρα από το 2012 έως το 2015, εκτιμάται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα περιοριστεί κατά 14,5 δισ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive