Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Τα Ελληνικά Wikileaks:ΠΑΓΚΑΛΟΣ:«Οι Μακεδόνες πρέπει να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν». Δείτε για ΣΗΜΙΤΗ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΝΤΟΡΑ


Απόρρητα τηλεγραφήματα του ιστότοπου Wikileaks, που δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί και αφορούν Έλληνες πολιτικούς αλλά και εθνικές υποθέσεις της χώρας, δημοσιεύει για πρώτη φορά αποκλειστικά η «Καθημερινή της Κυριακής» και ο ΣΚΑΪ.

Τα περισσότερα έγγραφα προέρχονται από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και αναφέρονται -μεταξύ άλλων- στη δράση της 17 Νοέμβρη, τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το θέμα των Σκοπίων, το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή προς τη Μόσχα, και τις σχέσεις Αθήνας - Λευκωσίας, μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στο Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος σε συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη, φέρεται να χαρακτήρισε την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων «γελοία» και εξέφρασε την άποψη ότι «οι Μακεδόνες πρέπει να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν».

Επίσης, περιγράφονται οι κυπριακές αντιδράσεις μετά το διορισμό της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών. Το στέλεχος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης διευκρινίζει στον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία άτι δεν ανήσυχη για το διορισμό της κ. Μπακογιάννη γιατί «κανένας Έλληνας δεν μπορεί να τσακωθεί μαζί μας, αλλιώς θα το πληρώσει ακριβά στην Ελλάδα».

Τέλος, λεπτομερείς είναι οι αναφορές σε υπουργούς. Ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτηρίζει τον Θεόδωρο Πάγκαλο «επηρεασμένο από το γαλλικό μαοϊκό κίνημα», τον Κώστα Καραμανλή «Βούδα της ελληνικής πολιτικής σκηνής και τον Ευάγγελο Βενιζέλο «έξυπνο, δεινό ρήτορα, που δεν αντέχει συζητήσεις με χαζούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

Μέρος 1ο . Τα ελληνικά WikiLeaks - Εισαγωγή. Διαβάστε αναλυτικά

• Μέρος 2ο. Στο τέλος Ιουνίου του 2008 ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ στέλνει στο State Department την δική του εκτίμηση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τα πιθανά οφέλη της κατάστασης για την ΝΔ. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον αντίπαλό του στην μάχη της διαδοχής Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη κα. Διαβάστε αναλυτικά.

• Μέρος 3ο. Τον Ιανουάριο του 2008 ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Σπέκχαρντ περνάει για πρώτη φορά την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η συνάντησή τους περιλαμβάνει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, το Κόσσοβο, τις σχέσεις με την Μόσχα. Ο πρώην πρωθυπουργός δίνει τέλος συμβουλές στον Σπέκχαρντ για το πόστο του. Διαβάστε αναλυτικά.

Περισσότερα σε λίγο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive