Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ανθρώπινη αλυσίδα στο στρατηγείο του Καντάφι

Εκατοντάδες Λίβυοι φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πορτρέτα του Λίβυου ηγέτη, συγκεντρώθηκαν έξω από το οχυρωμένο καταφύγιο του Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη, συγκροτώντας ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια σε ενδεχόμενη αεροπορική επιδρομή των δυτικών δυνάμεων.

Πυροτεχνήματα φώτιζαν τον νυχτερινό ουρανό και αρκετοί από τους συγκεντρωμένους πυροβολούσαν στον αέρα. Συνθήματα υπέρ του Καντάφι και εναντίον των δυτικών δυνάμεων ακούγονταν διαρκώς, ενώ οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πορτρέτα του Λίβυου ηγέτη.Ανθρώπινη αλυσίδα στο στρατηγείο του δυνάστη
Ανθρώπινη αλυσίδα στο στρατηγείο του δυνάστη

Το μεγάλο συγκρότημα στο οποίο διαμένει ο Καντάφι και στο οποίο υπάρχουν στρατώνες και υπόγεια καταφύγια, υπήρξε στόχος των αμερικανικών βομβαρδισμών της Λιβύης, το 1986.

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρέιγκαν, είχε δηλώσει πως επρόκειτο για αντίποινα για την λιβυκή εμπλοκή στην βομβιστική επίθεση εναντίον νυχτερινού κέντρου στο Βερολίνο, στο οποίο σύχναζαν αμερικανοί στρατιώτες.

Η κόρη του Καντάφι, Αϊσά, σε μια απρόσμενη ενέργεια, επισκέφτηκε τους συγκεντρωμένους στο συγκρότημα, του οποίου οι πύλες ήταν ανοιχτές μέχρι πολύ αργά τη νύχτα, με το πλήθος να συνωστίζεται να εισέλθει στις εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive