Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στο μακελειό του Ρέντη

Τραγικά λάθη στην επιχείρηση που άφησαν ακάλυπτους τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
- Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει ότι η παρακολούθηση μάλλον αποκαλύφθηκε από ένα περιπολικό
- Πώς ξέφυγαν οι δράστες από μία περιοχή που ήταν σε αστυνομικό κλοιό
- Η απώλεια της οπτικής επαφής με τους κακοποιούς ήταν μοιραία

Κάθε ώρα που περνάει ολοκληρώνεται το παζλ για τις ευθύνες που υπάρχουν για το θάνατο των δύο νέων αστυνομικών και τα μοιραία λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με τραγικά αποτελέσματα.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα και ίσως και μοιραίο λάθος ήταν η παρακολούθηση των κακοποιών. Από το βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε ο Alpha φάνηκε ότι ενώ υπήρχε εντολή να παρακολουθούνται διακρικά ανάμεσα στην πομπή των περιπολικών και των μηχανών που ακολουθούν το τζιπ, υπάρχει και ένα περιπολικό όχι της άμεσης δράσης με αναμμένο τον φάρο σε αντίθεση με όλα τα υπόλοπα.

Διαβάστε τον μοιραίο ρόλο του περιπολικού

Η αστυνομία είχε από την πρώτη στιγμή την περιγραφή και τον αριθμό του τζιπ των δραστών το οποίο οι πληροφορίες λένε ότι είχε εμπλοκή και στη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια με λεία 250.000. Δόθηκε η απαραίτητη σημασία στο περιστατικό ή στήθηκε μια επιχείρηση... ρουτίνας για μια ακόμη ληστεία; Οι πρώτες κινήσεις δείχνουν ότι η επιχείρηση οργανώθηκε καλά. 15 μοτοσικλέτες ανέλαβαν δράση. Σχεδόν 30 αστυνομικοί με έναν στόχο.



Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, όπως έπρεπε ζήτησαν ενισχύσεις. Οι ενισχύσεις έφτασαν. Ήταν τρία περιπολικά τα οποία τα επιχειρησιακά σχέδια λένε ότι “πάνε μπροστά” και καλύπτουν τους μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ.
Αυτό όμως φαίνεται δεν έγινε. Όταν οι δράστες βγήκαν από τη λεωφόρο Κηφισού, ύστερα έστριψαν και από τον παράδρομο και μπήκαν στην Περικλέους δεν ακολουθούνταν από περιπολικό αλλά από τις δύο μηχανές με τους τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.



Γιατί δεν είχαν κάλυψη οι 4 ηρωικοί αστυνομικοί; Υπήρξε λάθος εκτίμηση από τους ίδιους, λάθος οδηγίες από τον επικεφαλής;
Μένει να απαντηθεί. Το ζήτημα είναι ότι βρέθηκαν απέναντι στις κάννες ενός “καλάσνικοφ” και ενός πιστολιού, δέχθηκαν 23 σφαίρες.
Οι δύο νέοι δέχθηκαν το πρώτο κύμα και έπεσαν. Οι άλλοι δύο συνάδελφοί τους κατάφεραν να ανταποδώσουν τα πυρά.
16 φορές πυροβόλησαν κατά των δραστών. Οι αδίστακτοι κακοποιοί κατάφεραν όμως να ξεφύγουν.
Παρά την παρουσία, σύμφωνα με τα στοιχεία, άλλων 11 μηχανών και τριών περιπολικών. Πως μπόρεσαν να ξεφύγουν οι δράστες;
Λεπτό προς λεπτό η καταδίωξη που κατέληξε σε τραγωδία

Τώρα θα δώσει κανείς σημασία στις τρομερές ελλείψεις ;

Το newsit εδώ και μήνες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν είναι μονάχα η αποκάλυψη ότι οι στολές των ανθρώπων που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για την ασφάλεια όλων μας βάζουν ... νερά.
Οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες εξαναγκάζονται πολλές φορές να αγοράζουν τα κράνη τους ή ακόμη και τα αλεξίσφαιρά τους καθώς αυτά που παρέχει η υπηρεσία είναι επιεικώς ανεπαρκή.
Την ίδια ώρα διακινδυνεύουν τη ζωή τους πάνω σε μηχανές που δεν περνούν από σέρβις ή μέσα σε περιπολικά που δεν έχουν ούτε φώτα.

Ζήτημα τιμής

Για “δολοφόνους αστυνομικών” κάνουν λόγο οι συνάδελφοί τους. Μιλούν για ανθρώπους αδίστακτους, οργανωμένους, που δεν διστάζουν να εμπλακούν σε μάχη.
200 αστυνομικοί έψαχναν όλη τη νύχτα σπίτι, σπίτι στου Ρέντη με τα όπλα στα χέρια. Δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος των ίδιων.
Το αυτοκίνητο, διάτρητο από τις σφαίρες των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίστηκε, μέσα οι δολοφόνοι είχαν αφήσει και τα όπλα τους. Φαίνεται ότι είχαν και άλλο μέσο διαφυγής, αλλά και άλλα όπλα.
Τώρα η σύλληψή τους αποτελεί ζήτημα τιμής για τους αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive