Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Στις 3 η συνέντευξη της Τρόικας-Όλο το παρασκήνιο


Στο παρά πέντε ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για τις 10 σήμερα το πρωί συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τελικά πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η κοινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 3 το μεσημέρι στην "Αίγλη" Ζαπείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας είχαν χθες το βράδυ μαραθώνια σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία διήρκεσε περισσότερες από 8 ώρες, όπου και έλεγχαν τις τελικές διατυπώσεις για το Μνημόνιο 4.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκαν «αγκάθια» στα οικονομικά στοιχεία των ΔΕΚΟ, των ΟΤΑ και των νοσοκομείων, που ενδέχεται να επηρεάσουν την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος του 2010, καθώς και ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν αναφορικά με το πακέτο μέτρων για την περίοδο 2012-2015, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και τον νόμο για τα εργασιακά.

Εκτός από τις ενστάσεις που διατύπωσαν οι ελεγκτές προς το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν και διαφωνίες μεταξύ του κλιμακίου των ελεγκτών για την τελική διατύπωση των κειμένων για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν διαφωνίες μεταξύ του επικεφαλής των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κλάους Μαζούχ και των δύο ομολόγων του στο ΔΝΤ και την Κομισιόν, Πόουλ Τόμσεν και Σερβάς Ντερόουζε.

Νωρίς σήμερα το πρωί, οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση για να οριστικοποιήσουν τα κείμενα και τις αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive