Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Άγνωστο το πόσα χάθηκαν στους μεσογειακούς

Ο αρχικός προϋπολογισμός για τη διεξαγωγή των αγώνων σε Βόλο και Λάρισα έφτανε τα 385

εκατ. ευρώ, προϋπολογισμός που έγινε το 2007, όταν και έγινε η ανάληψη της διοργάνωσης από τη χώρα μας. Πριν από λίγες εβδομάδες όμως, η κυβέρνηση προχώρησε σε σημαντική μείωση του προϋπολογισμούκατά 65%.

“Υποβάλαμε στη ΔΕΜΑ μια υπεύθυνη πρόταση με δεδομένη την οικονομική κρίση, η οποία εξορθολόγιζε τις υπέρογκες δαπάνες που προέβλεπε το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης και μείωνε το συνολικό κόστος των Μεσογειακών Αγώνων από τα 385 στα 126 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά από αυτό και αφού η Ελλάδα αθέτησε τα συμφωνηθέντα και άλλαξε το φάκελο που υπέβαλε κατά την ανάληψη της διοργάνωσης, αφαιρέθηκαν οι αγώνες.

Το συνολικό ποσό που έχει δαπανηθεί μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό. Το δεδομένο είναι ότι η χώρα ήταν υποχρεωμένη, από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοργάνωση, να δώσει 1,2 εκατ. δολάρια (φέρεται να έχουν δοθεί ήδη 800.000), ενώ τόσα ήταν και η δαπάνη της υποψηφιότητας, για τη διεκδίκηση των αγώνων!

Βάσει προγραμματισμού δεν αναμενόταν η κατασκευή κάποιου νέου αθλητικού κέντρου, παρά μόνο η ανακατασκευή των υπαρχόντων, κάτι που βέβαια δεν θα γίνει ποτέ… Παραμένει άγνωστο το πόσα χάθηκαν συνολικά στους μεσογειακούς.

Η απόφαση της ΔΕΜΑ ήταν προειλημμένη, αφού είχε έτοιμες τρεις υποψηφιότητες”, δήλωσε απολογούμενος ο Υπουργός Παύλος Γερουλάνος.

όχι δεν δήλωσε μου την είχαν στημένη. Κρατά χαμηλό προφίλ…

πηγή για τα στοιχεία

Γιάννης Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive