Ας δούμε κάποια μικρά ενδεικτικά παραδείγματα πριν απαντηθεί το ερώτημα:
-Στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 μας παρουσίασε στο λογότυπο του για τις εκλογές μια ερμαφρόδιτη ελληνική σημαία χωρίς σταυρό. Το θέμα πήρε διαστάσεις, πολλοί ήταν αυτοί που κινητοποιήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν. Αποτέλεσμα, να εξαφανιστεί το εν λόγω λογότυπο.
-Πρόσφατα, στην καμπάνια για την προώθηση της εκπομπής του ΣΚΑΙ 1821, αναφερόταν ως υπότιτλος “ Η γέννηση ενός έθνους”. Επίσης η αντίδραση ήταν μεγάλη προς τον σταθμό και ο υπότιτλος άλλαξε στα βιβλία της σειράς σε “ Η γέννηση ενός Έθνους-Κράτους”.
-Πριν λίγες μέρες το ιστολόγιο ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ έκανε την αποκάλυψη για την σημαία της “ ανεξάρτητης” Κρήτης που εμφανίζονταν σε ένα διαφημιστικό μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Ο “ θόρυβος” που προκλήθηκε υπήρξε μεγάλος και παρά τις παιδιάστικες δικαιολογίες που πρόβαλε η εταιρεία, απαλείφθηκε η σημαία αυτή από την διαφήμιση.
Η λίστα φυσικά δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν πάμπολλα παρόμοια παραδείγματα κυρίως θεμάτων που αναδείχθηκαν μέσα στις ανεξάρτητες φωνές των ιστολογίων.
Σε ότι αφορά τις κυβερνήσεις είναι γνωστό σε όλους πόσο φοβούνται την λαϊκή αντίδραση και ιδιαίτερα σε εκλογική περίοδο…
Νομίζω λοιπόν, πως ότι συμβαίνει εναντίον μας, συμβαίνει γιατί απλά βρίσκουν και κάνουν. Οι Έλληνες ποτισμένοι τόσα χρόνια στην κομματικοκρατία δεν έχουν αντιληφθεί την δύναμή τους. Αν μπορούν με τις αποκαλύψεις κάποιων ανεξάρτητων ιστολογίων να υπαναχωρούν εταιρείες και συμφέροντα κολοσσοί, τί μπορεί να συμβεί σε μια πιο γενικευμένη κατακραυγή; Τί θα γίνει αν σταματήσουμε να είμαστε τα γαλακτομούσχαρα των ισχυρών;
Η συνειδητοποίηση της δύναμής μας είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή όσων θέλουμε να αλλάξουμε στην ζωή μας, στην κοινωνία μας, στην χώρα μας. αἰέν ἀριστεύειν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.