Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΓΣΕΕ: «Η ασυδοσία των εργολάβων καθαριότητας συνεχίζεται»

Καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες σε κτίριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, όπου ένας Αιγύπτιος μετανάστης έπεσε από τον 3ο όροφο και έχασε τη ζωή του την ώρα που καθάριζε τα τζάμια του κτιρίου.

Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της εκφράζει τη "βαθύτατη λύπη της" για το εργατικό δυστύχημα και με "οργή" καταδικάζει την "συνεχιζόμενη και ανενόχλητη εργοδοτική αυθαιρεσία σε όλους τους χώρους εργασίας και ειδικότερα σε αυτόν της καθαριότητας και μάλιστα σε κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας".

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ αν και έχει καταθέσει, όπως το ίδιο έχουν κάνει και άλλα συνδικάτα προτάσεις για ένα πλαίσιο εργασίας και ελέγχων στον "πολύπαθο χώρο του καθαρισμού" μέχρι σήμερα "δεν έχουν ληφθεί αποτελεσματικά μέτρα διασφάλισης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων".

"Είναι διπλά εγκληματικό να έχουν διαπιστωθεί τα προβλήματα να έχουν γίνει τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις από τα συνδικάτα και να μην λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα εξουδετέρωσης των εργολαβικών αυθαιρεσιών που οδηγούν σε τέτοια τραγικά και θανατηφόρα περιστατικά" τονίζεται στην ανακοίνωση. Τ

έλος καλεί το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ και τη Δικαιοσύνη, να προχωρήσουν "άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων καθώς και τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση και φροντίδα της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive