Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Εσθονία: Αποχαιρετούν την κορώνα, καλοσωρίζουν το ευρώ, θα "φάτε καλά" κι εσείς. Δε ρωτάτε κι εμάς τι χαρούλες κάναμε... τότε; ΤΩΡΑ;

Ωρες μετράει η Εσθονία για την έλευση του νέου χρόνου αλλά και την υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, απαρνούμενη την κορώνα.

Από την 1η Ιανουαρίου η χώρα της Βαλτικής των 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων γίνεται το 17ο μέλος της ευρωζώνης. Περίπου 85 εκ.νομίσματα ευρώ που φέρουν στην μία πλευρά τους το χάρτη της Εσθονίας καθώς και 12 εκ. χαρτονομίσματα θα τεθούν σε κυκλοφορία την Πρωτοχρονίά.


Εσθονία: Αποχαιρετούν την κορώνα, καλοσωρίζουν το ευρώ

Η κορώνα πρωτοεισήχθη το 1992 αντικαθιστώντας το σοβιετικό ρούβλι μετά από την ανεξαρτησία της Εσθονίας από τη Μόσχα. Ένα ευρώ αντιστοιχεί σε 15,6466 Κορώνες.

Πρόκειται για την τρίτη πρώην κομμουνστιική χώρα που υιοθετεί το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, μετά τη Σλοβενία (2007) και τη Σλοβακία (2009).

Με ΑΕΠ ύψους 14 δισ.ευρώ, η Εσθονία θα είναι η δεύτερη μικρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, μετά τη Μάλτα, ενώ η σχέση χρέους προς ΑΕΠ που διαθέτει και η οποία διαμορφώνεται στο επίπεδο του 8% θα την αναδείξει ως την υγιέστερη δημοσιονομικά χώρα μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive