Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ETOIMOI ΓΙΑ ΤΗ "ΜΕΚΚΑ" ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Μέσα στο 2011 ξεκινούν οι εργασίες στο Βοτανικό

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό, καθώς εντός των επόμενων ημερών παραδίδεται στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου από το Πολεμικό Ναυτικό, η έκταση των 16 στρεμμάτων που έχει προβλεφθεί για να κτισθεί το τέμενος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καταβλήθηκε το ποσό του περίπου 1.000.000 ευρώ για να μετακομίσουν οι υπηρεσίες του και να εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
Εντός των επόμενων εβδομάδων ολοκληρώνονται και οι υπόλοιπες νομικές διευθετήσεις ώστε στις αρχές του νέου χρόνου να προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και να αρχίσει η ανέγερση του τεμένους εντός του 2011, το κόστος του οποίου αναμένεται να ανέλθει στα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Ενδιαφέρον φέρονται να έχουν εκδηλώσει σημαντικοί διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες, όπως η ιρακινής καταγωγής Ζάχα Χαντίντ.
Το όλο εγχείρημα συντονίζεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, καθώς εμπλέκονται εννέα υπουργεία και υπηρεσίες.
Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Παιδείας καθιστούν απολύτως σαφές ότι η επιλογή του ιμάμη θα γίνει βάσει των διατάξεων που ισχύουν στην Ελλάδα για την ανάδειξη των θρησκευτικών ηγετών των αλλοθρήσκων.
Τη γρηγορότερη ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους έχει ζητήσει κατά την προεκλογική περίοδο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

1 σχόλιο:

  1. TO TZAMI KATOXHS ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive