Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Πλουτίζουν από τους λαθρομετανάστες."Νέα κύματα προσφύγων «χτυπούν» την Ελλάδα"

Για να προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές ένας παράνομος μετανάστης μπορεί να χρειαστεί να δώσει μέχρι και 2500 ευρώ. Αν καταφέρει να φτάσει μπορεί να του ζητήσουν άλλα 2500 ευρώ για μια άδεια παραμονής. Σε τέτοια, και ακόμα μεγαλύτερα ποσά ανέρχεται η ταρίφα από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των μεταναστών να φύγουν από τις πατρίδες τους και την ελπίδα τους να ζήσουν στην Ευρώπη.

Σταύρος Μαλαγκονιάρης, Γιώργος Αποστολίδης, εφημερίδα Έθνος

"Ο ιδιαίτερα αυξημένος όγκος μεταναστών έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολλών «κυκλωμάτων» παράνομης διακίνησης και ήδη στίς αρχές Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος φτάνουν πληροφορίες για πιθανή επανεμφάνιση στο Αιγαίο του γνωστού, από παλαιότερα, «κυκλώματός με τα πολυτελή σκάφη».
Πρόκειται για «κύκλωμα» που χρησιμοποιεί ιστιοπλοϊκά σκάφη για να περνάνε απαρατήρητα μέσα στα εκατοντάδες παρόμοια τουριστικά σκάφη, που κάθε καλοκαίρι κατακλύζουν το Αιγαίο...
Από στοιχεία που έχουν οι λιμενικές Αρχές φαίνεται ότι το κόστος μεταφοράς για κάθε μετανάστη με αυτά τα σκάφη κυμαίνεται μεταξύ 2.000-2.500 ευρώ το άτομο για το ταξίδι από τα τουρκικά παράλια π.χ. στίς ακτές της Εύβοιας. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά με όχημα συνήθως σε ασφαλές σημείο στην Αττική.
Πάντως, η Διεύθυνση Ασφαλείας του υπουργείου Ναυτιλίας, με συστηματικές έρευνες που γίνονται τα τελευταία χρόνια γύρω από τη δράση των πολυεθνικών «κυκλωμάτων» διακίνησης, είχε καταφέρει σημαντικά πλήγματα στο «κύκλωμα με τα σκάφη υπεράνω υποψίας», έτσι ανέκοψε τη δράση του. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο μεγάλος όγκος μεταναστών που αναμένει να περάσει προς τη χώρα μας από την Τουρκία αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό «κίνητρο» για να επανεμφανιστεί...
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή του έτους μέχρι και τις 31 Μαΐου οι λιμενικοί συλλαμβάνουν κατά μέσο όρο 22 μετανάστες την ημέρα, που προσπαθούν να περάσουν διά θαλάσσης από τα παράλια της Τουρκίας στη χώρα μας -άγνωστος είναι ο αριθμός αυτών που περνούν απαρατήρητοι. Υπολογίζεται πάντως ότι ο αριθμός των συλληφθέντων αντιστοιχεί περίπου στο 70% όσων επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα.
Γι' αυτό πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι το ζητούμενο δεν είναι η αύξηση των αστυνομικού χαρακτήρα περιπολιών με τη χρήση π.χ. πλωτών μέσων κρατών-μελών της δύναμης της FRΟΝΤΕΧ, για τα οποία άλλωστε έχουν ήδη διατυπωθεί νομικοί προβληματισμοί για το εάν έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν για σύλληψη διακινητών εντόw των ελληνικών χωρικών υδάτων. Αλλωστε και στελέχη της FRΟΝΤΕΧ έχουν αναγνωρίσει ότι οι αυξημένες περιπολίες δεν πετυχαίνουν τον περιορισμό των διά θαλάσσης αφίξεων σε Ιταλία, Μάλτα και Ελλάδα και θεωρούν αναγκαία την ανάπτυξη δράσεων από πλευράς ΕΕ."

Γιάννης Παγάνης, εφημερίδα Realnews

"Πουλάνε ελπίδες στους λαθρομετανάστες"

"Το παράνομο κύκλωμα νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών είναι μια χρυσοφόρα «επιχείρηση» που έχει στηθεί πάνω στα χάρτινα όνειρα ανθρώπων που προσπαθούν να κερδίσουν την επιβίωση τους. Ελέγχεται από Ελληνες μεσάζοντες με ενδιάμεσους μετανάστες με νόμιμα χαρτιά οι οποίοι λειτουργούν ως «λαγοί». Τα κέρδη είναι μεγάλα. Μόνο για έναν αριθμό πρωτοκόλλου ένας μετανάστης μπορεί να δώσει έξω από το κτίριο της Κεντρικής Διεύθυνσης Αλλοδαπών 200 ευρώ. Η «ταρίφα» για μια άδεια παραμονής μπορεί να φτάσει και τα 2.500 ευρώ. Οι μετανάστες καταγγέλλουν ότι έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών πραγματικοί αλλά και «μαϊμού» δικηγόροι παζαρεύουν ανενόχλητοι τις προσδοκίες των μεταναστών για «νόμιμη» ζωή στην Ελλάδα. Σε κοντινή απόσταση από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, Ελληνες «βοηθούν» τους παράνομους μετανάστες να συμπληρώσουν την αίτηση για πολιτικό άσυλο δηλώνοντας ψευδή στοιχεία. Αλλάζουν ταυτότητα και παρελθόν, χωρίςνα μπορεί να γίνει για όλους διασταύρωση στοιχείων από τις ελληνικές αρχές...
«Επειδή δεν είναι εύκολη η πρόσβαση των αλλοδαπών στις υπηρεσίες για την υποβολή αιτημάτων ασύλου, στο σημείο αυτό εμπλέκονται οι δικηγόροι, οι οποίοι ζητούν υπέρογκα ποσά. Η ταρίφα έχω ακούσει ότι φτάνει ακόμα και τα 800 ευρώ για μια απλή υποβολή δικαιολογητικών», εξηγεί η κυρία Μαρία Ευσταθίου, δικηγόρος. «Η παρανομία βεβαίως δεν σταματά εδώ», συνεχίζει. «Κατά καιρούς έχω πληροφορηθεί για πλαστά έγγραφα, για πλαστές κόκκινες κάρτες. Πάντα υπάρχει η λογική του ομοεθνούς που έχει προσβάσεις ή λέει ότι έχει προσβάσεις στο Αλλοδαπών και παίρνει και τη φόρμα του εντύπου και τις απαραίτητες φωτοτυπίες σφραγίδας κ.τ.λ. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις», λέει...
Το κύκλωμα -στο οποίο μετέχουν Αραβες και Ελληνες- συγκεντρώνει την προσοχή του στους παράνομους μετανάστες που έχουν αφήσει πίσω τους ευκατάστατους συγγενείς...
Σε πλήρη απογοήτευση βρίσκονται οι επιτελείς του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που ανέλαβαν να «ξεκαθαρίσουν» τη λίστα των 50 παλαιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης χώρων υποδοχής λαθρομεταναστών οι οποίοι να μπορούν να απορροφήσουν τουλάχιστον 2.500 άτομα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Ολες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας εξετάστηκαν από τους κατά τόπον αστυνομικούς διευθυντές βάσει συγκεκριμένων απαιτήσεων, δηλαδή να μην είναι κοντά σε αστικό ιστό και να έχουν τις στοιχειώδεις κτιριακές υποδομές προκειμένου να μπορούν να φιλοξενήσουν αφενός τους παράνομους μετανάστες ταυτόχρονα να μπορούν να στεγαστούν και αστυνομικές υπηρεσίες που θα έχουν την ευθύνη της φρούρησης. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «R», τα περισσότερα από τα συγκεκριμένα στρατόπεδα είτε βρίσκονται λόγω εγκατάλειψης σε άθλια κατάσταση, είτε βρίσκονται πολύ κοντά σε πόλεις ή γενικά κατοικημένες περιοχές."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive