Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ε,πάει, ΤΑΠΑΙΞΕ τελείως ο καημένος.Πάγκαλος: "Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο!" Κι εμείς είμαστε ΕυτυΧΕΣΜΕΝΟΙ !!

click image to view full-size

Σε νέες δηλώσεις, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν, προχώρησε χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων "Κούρος", από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, παρουσία πλήθους επιχειρηματιών και εκπροσώπων παραγωγικών κλάδων.

Ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος βράβευσε επιχειρηματία για τη δραστηριότητά του, μίλησε....για το μνημόνιο και για την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Χαρακτήρισε, λοιπόν, το σύμφωνο αυτό –που υπογράψαμε με τους δανειστές μας– ευτυχία, είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν επέλεξε το δρόμο του μνημονίου, αλλά το υφίσταται! Παραδέχθηκε, ακόμα – εμμέσως πλην σαφώς–, ότι και αυτή η κυβέρνηση δεν είχε τη βούληση να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα και να προχωρήσει στις δέουσες μεταρρυθμίσεις για την οικονομία:

«Το μνημόνιο το υφιστάμεθα, δεν το επιλέξαμε. Υπάρχει μια δανειακή σύμβαση, η οποία προβλέπει υποχρεώσεις του δανειζόμενου. Το μνημόνιο αποτελεί ευκαιρία, ευτυχία για τον τόπο. Όχι για τις πλευρές του και τα μέτρα, που οδηγούν στην ύφεση –αυτή είναι η δύσκολη πλευρά. Αλλά, γιατί θα αναγκαστούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, που δεν τολμούσαμε να κάνουμε τόσα χρόνια –με ευθύνη όλων», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνέχισε: «Ελπίζω, όταν βγούμε από τη χρεοκοπία, να μην κάνουμε πράγματα, που θα μας κάνουν να χρεοκοπήσουμε ξανά!».

Παρουσία του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ακόμα ότι συναισθάνεται τη θέση του κύριου Παπακωνσταντίνου, καθώς –ιδιαίτερα στις τηλεοπτικές συζητήσεις, υπάρχουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και των 2 ΚΚΕ!

Τη συζήτηση υπεράσπισης του μνημονίου, εν μέσω πυρών από τους επιχειρηματίες για έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, είχε ανοίξει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Αδικούμε τη συζήτηση για το μνημόνιο, εστιάζοντας μόνο στα μέτρα», εννοώντας τα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων και κατακόρυφης αύξησης των φόρων. Ο τσάρος της οικονομίας είπε ότι ακούει συνεχώς πολλούς να μιλούν για «καταραμένο μνημόνιο», όμως – πρόσθεσε –το κείμενο της δανειακής σύμβασης προβλέπει όλα αυτά, στα οποία είχαν αναφερθεί προηγουμένως οι εκπρόσωποι της αγοράς, δηλαδή μέτρα για καινοτομία, διευκόλυνση της αδειοδότησης επιχειρήσεων και δημιουργία one stop shop!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive