Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Tο WEF, ο ΣΕΒ και οι «μελέτες παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας» …Δημήτρης Καραμήτσας Δικηγόρος – Αντ/δρος Ν. ΙΝ.ΚΑ


.

Δημοσιεύτηκε και φέτος (όπως κάθε χρόνο) η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα. Η έκθεση κατατάσσει την Ελλάδα στην 83η θέση μεταξύ 130 κρατών που «μετρήθηκαν» 1.

Α. Τι είναι το World Economic Forum (WEF) :Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στον διαδικτυακό του τόπο, το WEF, αποτελεί μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας (διεξάγει στο Νταβός το διαβόητο – περίφημο συνέδριο). Δεν είναι συνεπώςούτε κρατικός φορέας, ούτε όργανο - φορέας κάποιου διεθνούς οργανισμού.
Στην ιστοσελίδα του δεν δημοσιεύονται απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως για τοαπό πού χρηματοδοτήθηκε και χρηματοδοτείται; πως δημιουργήθηκαν οι εγκαταστάσεις του; ποιοι είναι οι ιδρυτές του; , ποιοι επακριβώς μετέχουν σε αυτό κ.α. ;
Από την όλη στόχευση και τις ενέργειές του προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι πρόκειται γιαόργανο του διεθνούς νεοταξικού καπιταλισμού που προετοιμάζει την «παγκόσμια καπιταλιστική διακυβέρνηση» και κατευθύνεται από τον παγκόσμιο Σιωνισμό (και η Σιών λίγο παραπέρα βρίσκεται)με άδηλους πόρους.
Μια ματιά στα «προγράμματα» εκπαίδευσης που τρέχει το WEF και στις κοινότητες που οργανώνει και συγκροτεί αρκεί για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται και να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι :
Global Leadership Fellows (Ατομα Παγκόσμιοι Ηγέτες) και τίτλο “Δημιουργώντας του Παγκόσμιους Ηγέτες του Μέλλοντος” !!!. Με στόχο να εκπαιδεύσει νέους ανθρώπους για να αναλάβουν την παγκόσμια διακυβέρνηση του αύριο … (http://www.weforum.org/en/about/GlobalLeadershipFellows/index.htm). Δείτε και την αισχρή μπροσούρα : http://www.weforum.org/pdf/Our_Organization/Fellows_Brochure.pdf

- Κέντρο για τις Εταιρείες Παγκόσμιας Ανάπτυξης (Global Growth Companies), δηλ. τις μεγάλες πολυεθνικές και το πώς θα κατευθύνουν τα πράγματα. ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive