Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ σε Blogger.

Meet the 300 Billion Euro Man
by Leo Kolivakis
on 09/25/2010
04:09 -0500
Μετάφραση:  papaιoannou
Είχα έστειλα σε μερικές ερωτήσεις από μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία  του εξωτερικού και κατέστησα σαφές ότι δεν  εργάζονμαι για λογαριασμό τους και δεν  τους εκπροσωπώ, και δεν είναι  ιδιαίτερα πρόθυμοι να επενδύσουν  σε ελληνικά ομόλογα. Ήθελαν απλώς να ξέρουν πως γίνονται δεκτά  τα μέτρα λιτότητας στην  Ελλάδα και πώς θα προχωρήσει η εξυπηρέτηση του χρέους . Ο κ. Χριστοδούλου μου είπε, “εγώ δεν απαντώ σε bloggers, και κανονικά δεν τους συναντώ”, αλλά είχε την καλοσύνη να με συναντήσει και θα ανταλλάξουμε πληροφορίες.
Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να σημειώσει ένα κομμάτι χαρτί την  ανάλυση του χρέους της Ελλάδας: € 70000000000 είναι εσωτερικό χρέος, 70 δισεκατομμύρια κατέχεται από τη Γαλλία, 50 δισεκατομμύρια από τη Γερμανία, 40 δίσ. ευρώ από την  ΕΚΤ και 50 δισεκατομμύρια από αλλά κράτη της Ευρωζώνης.
«Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μας βρίσκεται στην Ευρώπη και γι ‘αυτό εδώ εστιάζεται μεγάλο μέρος της προσοχής μου “, είπε προσθέτοντας ” ότι έχουμε την πρώτη καλή υπηρεσία εκείνων που επένδυσαν στο χρέος μας.” Φυσικά, όλο αυτό είναι κατανοητό, καθώς η Ευρώπη κινδυνεύει να απολέσει τα περισσότερα, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ή  αναδιαρθρώνει το χρέος της.
Σχετικά με την λέξη, “Α” (αναδιαρθρωση) ο κ. Χριστοδούλου έκανε σαφές ότι οι αναδιάρθρωση δεν είναι επιλογή. «Δεν το λέω εγώ μόνο εγώ  αλλά  ο πρωθυπουργός μας, ο υπουργός Οικονομικών,  ο Jean-Claude Trichet και άλλοι.
Του είπα  για τις παράπλευρες επιπτώσεις στην ΕΕ που θα ήταν πολύ μεγάλες. Συμφώνησε, δηλώνοντας «Δεν μπορείς να δεις την  Ελλάδα από μόνη της. Υπάρχουν πολλά που διακυβεύονται για την ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά κεφαλαίων, εάν η Ελλάδα αναδιαρθρώσει το χρέος της. Το κόστος της αναδιάρθρωσης θα  είναι ανυπόφορο…
[...]
Μετά την αποφοίτησή του με MBA από το Columbia, εργάστηκε στο τμήμα διαθεσίμων του Fednav group, καθώς, στο Τορόντοπέρασε δυο χρόνια ως διαπραγμάτευσης χρέου στην Goldman Sachs. “Αλλά οι χειμώνες ήταν πολύ κρύοι, και έτσι έφυγε από τον Καναδά για  Λονδίνο για να εργάστεί στην JP Morgan ως έμπορος ομολόγων όπου έμεινε 12 χρόνια πριν μετακομίσει στην Αθήνα.”
(Είναι ενδιαφέρον ότι  όταν συζητάμε για blogs και bloggers, θυμωνει με εκείνους που τον κατηγορούν ότι είναι μια «μαριονέτα Goldman»
Η συνέχεια εδώ: Meet the 300 Billion Euro Man
======================
Σχόλιο: Για φαντάσου φίλε μου.  Goldman Sachs… JP Morgan και  280 δις ευρω χρέος που είναι στην ευρωζώνη…
Για φαντάσου τι μυστικά που κρύβει η Ιστορία.
 Γιάννης Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive