Ως υπουργοί Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), GAP και ...Ντόρα -που ερίζουν γιά το ποιός είναι περισσότερο αρεστός-πιστός στην Ουάσιγκτον- γνώριζαν ότι ο Ρόντος εργάζεται γιά δύο ''ξένες χώρες'', αλλά τον διατηρούσαν... πρέσβη της ελληνικής Δημοκρατίας! (Αν η Ελλάδα δεν ήταν ξεχαρβαλωμένη ''μπανανία'', αν γιά παράδειγμα ίδιο φαινόμενο συνέβαινε στις ΗΠΑ, ο Ρόντος θα ήταν στην φυλακή και οι ΥΠΕΞ κατηγορούμενοι συνεργάτες-συνένοχοι).
-  Oι καταθέσεις του σ'... επιτροπές του Κογκρέσσου στην Ουάσιγκτον και οι ''απόψεις'' του γιά το σχέδιο Αννάν.
-  'Οταν (υφΥΠΕΞ, ΗΠΑ) Μπερνς και Φρίντμαν έβλεπαν την (ΥΠΕΞ) Ντόρα στη Νέα Υόρκη, τους συνόδευε -ως άτυπο  μέλος της... αποστολής τους(!)- ο ''Ελληνας πρέσβης''... Ρόντος.
-  Η ερώτηση σε ενημέρωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ, αν ο Ρόντος ''εργάζεται ακόμα γιά τις ΗΠΑ, μέσα στην αμερικάνικη πρεσβεία (Αθήνα)'' και η απάντηση.
-  Ο Αμερικανός 'Αλεξ Ρόντος ως ''general coordinator on counterterrorism'' (Ολυμπιάδα, 2004).
-  Οι ''περίεργες'' και σκοτεινές επαφές-συνεργασίες με τον άνθρωπο του οικουμ. πατριαρχείου στις ΗΠΑ.
-  Η κοινή συνέντευξη Ρόντου με Ντόρα σε αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο (60 minutes, CBS).
-  Η ανάμιξη Ρόντου στο ξεπούλημα περιουσιών πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο -εκβιάζοντα πατριάρχες με ''αναγνώριση''- Ισραήλ.
-  Η αρθρογραφία του σε αμερικάνικες εφημερίδες (New York Times) υπέρ άλλων χωρών, με υπογραφή ''πρέσβης της Ελλάδας''.
- Γιατί στα Βαλκάνια τον θεωρούν ''άνθρωπο'' των ΗΠΑ και όχι...''πρέσβη εκ προσωπικοτήτων'' της Ελλάδας.
-  Η πρόσφατη ''έκρηξη'' Δρούτσα στη Νέα Υόρκη, η σιωπή του πρωθυπουργού και η -''τελευταία στιγμή''- αναβολή της συνάντησης GAP-Σαακασβίλι (Γεωργίας).


http://www.kalami.net/