Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Σε αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής.Δ.Παπαδημούλης: Ζούμε το σκηνικό μίας προαναγγελθείσης ρήξης στο ΣΥΡΙΖΑ

Σε αδιέξοδο κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα στην ΠεριφέρειαΑττικής.


Ακαρπη απέβη και η σημερινή πρωινή συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Αττικής, καθώς κάθε πλευρά επέμεινε στις θέσεις της. Σε αδιέξοδο είχε καταλήξει εξάλλου συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του Αλέκου Αλαβάνου που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.
Αργά τη νύχτα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ αποφάσισε να επιμείνει στην υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου και ως εναλλακτική ενωτική λύση πρότεινε την υποψηφιότητα του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία.
Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο, κατηγορώντας τον για «εκβιασμούς», «μπλόφες» και «κόλπα της τελευταίας στιγμής» και πρότεινε τη στήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου. Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης, αμφισβήτησε τη σκοπιμότητα της υποψηφιότητας του εργατολόγου και τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Νάντιας Βαλαβάνη που πρότεινε ο Αλέκος Αλαβάνος.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για δυνάμεις στο συμμαχικό σχήμα, που δεν επιθυμούσαν τη σύνθεση και συγκρότησαν παράλληλα πολιτικά μέτωπα, με ξεχωριστή εφημερίδα και ξεχωριστές εκδηλώσεις και διακηρύξεις». Οι δυνάμεις αυτές «θεώρησαν την κρίση ως ευκαιρία να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως τον ΣΥΝ και να αναζητήσουν συμμαχίες σε άλλες κατευθύνσεις, στη βάση μιας υποτιθέμενης σκληρής και άκαμπτης ιδεολογικής γραμμής, πρόσθεσε, εκτιμώντας πως είναι δύσκολο να προχωρήσει μια συμμαχία, παρά το γεγονός -όπως είπε- ότι ο ίδιος έκανε πολλές παραχωρήσεις για να ξεπεραστεί η κατάσταση.
Ειδιά για την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ενώ επιδίωξε να υπάρξει λύση κοινά αποδεκτή, «βρισκόμασταν μονίμως μπροστά σε τετελεσμένα, πίσω από τα οποία έπρεπε να συρθούμε για να διασώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Βρισκόμασταν μπροστά σε μια τακτική που υπονόμευε συστηματικά κάθε προοπτική να υπάρξει ευρύτερη υποψηφιότητα».
Αφού εξάλλου αναφέρθηκε και στην πρότασή του προς τον κ. Αλαβάνο να θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο της Αθήνας, η οποία δεν έγινε δεκτή, ο κ. Τσίπρας ήταν σαφής: «Είναι έξω από κάθε προηγούμενο η προσπάθεια ενός στελέχους της Αριστεράς να επιβάλει εκβιαστικά την υποψηφιότητά του».
Ζούμε το σκηνικό μίας προαναγγελθείσης ρήξης στο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στο ρ/σ Θέμα 989 ο Δημήτρης Παπαδημούλης και κατηγόρησε τον Αλέκο Αλαβάνο ότι θέλει να επιβάλει «ετσιθελικά» την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής.
Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης άσκησε κριτική για το εύρος των συνεργασιών της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη με το ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive