Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ : Θέμα: «Καταστροφικές πλημμύρες στο Ν. Τρικάλων»

Ερώτηση
Προς τους αξιότιμους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Θέμα: «Καταστροφικές πλημμύρες στο Ν. Τρικάλων»
Όπως είναι γνωστό, το Σάββατο 11/9/2010 προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές στο μεγαλύτερο μέρος του Ν. Τρικάλων, λόγω έντονης βροχόπτωσης που είχε ως αποτέλεσμα τη διάρρηξη αρδευτικού φράγματος στο Αχλαδοχώρι και την επακόλουθη πλημμύρα στην ευρύτερη περιοχή από τα νερά του Νεοχωρίτη ποταμού. Στο επίκεντρο των καιρικών φαινόμενων βρέθηκαν οι δήμοι Οιχαλίας και Φαρκαδόνας, όπου δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στα δ.δ. Κρήνης, Οιχαλίας, Κλοκοτού και Αχλαδοχωρίου αλλά και στην ε.ο. Τρικάλων-Λάρισας.
Είναι γεγονός, ότι οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες, στα σπίτια αλλά και στις υποδομές θα είχαν αποφευχθεί αν στη θέση των υπαρχόντων πρόχειρων φραγμάτων που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία έχουν κατασκευαστεί χωρίς καμία μελέτη και προγραμματισμό, υπήρχαν σύγχρονα φράγματα που θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα τον μεγάλο όγκο των υδάτων.
Μετά, λοιπόν, τη μεγάλη ζημιά που προκλήθηκε είναι επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να επέμβει άμεσα προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες, αφού η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοικοκυριά γίνεται ακόμη δυσκολότερη από την επερχόμενη έλευση του χειμώνα.
Συνεπώς, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.                             Προτίθεται η Πολιτεία να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε εξατομίκευση των ζημιών και σε αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, τόσο για την αγροτική παραγωγή, όσο και για το αγροτικό κεφάλαιο (ζώα, ζωοτροφές κ.α.) που χάθηκε;
2.                             Σκοπεύει η Πολιτεία να προχωρήσει στην παροχή οικονομικής βοήθειας προς τους πληγέντες κατοίκους, προκειμένου να μπορέσουν να αντικαταστήσουν την χαμένη οικοσκευή τους;
3.                             Ποια ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης θα λάβει η Κυβέρνηση για να μην επαναληφθούν παρόμοιες καταστροφές;
                                                                                                                                
          Ο Ερωτών Βουλευτής
                                                                                                                  
  Ροντούλης Αστέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive