Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Το παπούτσι και η ιστορία.Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου


38058_web250px_
Στον τόπο που ο δρόμος έπαψε να έχει την δική του ιστορία, καθώς η ιστορία του όχι απλώς ξαναγράφτηκε, αλλά καταργήθηκε δια του λαϊκισμού, ένα παπούτσι που ερρίφθει εναντίον του πρωθυπουργού, δίχως ευτυχώς να βρει τον στόχο του, μοιάζει να  γράφει την δική του ιστορία. Το ζήτημα είναι αν πρόκειται για μια ατομική ιστοριούλα, ή για πραγματική ιστορία. Σε κάθε περίπτωση, από χθες ξεκίνησε συμβολικά μία νέα περίοδος για την χώρα. Είναι η εποχή που όσοι νοιώθουν ότι η πολιτική τάξη της χώρας τους έχει γραμμένους στα παλιά της τα παπούτσια, αντιδρούν γράφοντας συμβολικά και οι ίδιοι τους θεσμούς στα δικά τους. Επειδή, μάλιστα, μπορεί η εξουσία λόγω αντιεξουσιαστικών παραισθήσεων, να μην τους πιστεύει, τα εκτοξεύουν κιόλας προς τους φορείς της μήπως και γίνουν πειστικότεροι!


Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για κανέναν. Όμως είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα όταν η δημοκρατία καταλήγει να λειτουργεί ως φάρσα. Πώς θα μπορούσε αλλιώς να αντιδράσει ο πολίτης που νοιώθει ότι όχι απλώς εξαπατάται από τους φορείς της πολιτικής τάξης της χώρας, αλλά επιπλέον υβρίζεται όταν δεν λοιδορείται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive