Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Απάντηση Καρχιμάκη σε Ροντούλη για Ηλεκτρονική Σήμανση Αιγοπροβάτων. Και η ανταπάντηση Ροντούλη. Ένα ακόμη πλήγμα ενάντια στον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας



«Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ο κάθε «κάτοχος των ζώων» είναι υπεύθυνος, για την προμήθεια και τοποθέτηση των εγκεκριμένων από την αρμόδια αρχή μέσων σήμανσης (ενώτια και στομαχικοί βώλοι) στα ζώα της εκμετάλλευσής του, με δική του δαπάνη», απαντά ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Καρχιμάκης, σε ερώτηση που υπέβαλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  και βουλευτής Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αστέριος Ροντούλης, σχετικά με την ηλεκτρονική σήμανση αιγοπροβάτων.
Στην απάντησή του ο κ. Καρχιμάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρει και τα εξής:
«Από το 2006 και έως την 20-7-2009, εφαρμόστηκε το πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων για την «Εκπλήρωση Προτύπων με βάση την Κοινοτική νομοθεσία – Ηλεκτρονική Σήμανση Αιγοπροβάτων» … «Στο εν λόγω πρόγραμμα, είχαν τη δυνατότητα ένταξης και συμμετοχής όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι της χώρας. Ωστόσο, η συμμετοχή ήταν περιορισμένη» ….. «Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σε σύνολο περίπου 134.000 εκτροφέων, εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον 4.400 παραγωγοί, εκ των οποίων προσήλθαν να υπογράψουν συμβάσεις οι 3.500, ενώ από τους ενταγμένους δικαιούχους μόνον οι 1.830 παρέμειναν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος» … «η συμμόρφωση των παραγωγών στους Κοινοτικούς κανόνες αναγνώρισης και καταγραφής, αποτελεί Κανονιστική απαίτηση για την καταβολή κάθε είδους ενίσχυσης, καθώς και απαραίτητη προϋπόθεση για τη διακίνηση των ζώων εντός και εκτός της επικράτειας».
Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργείου, ο κ. Ροντούλης δήλωσε τα εξής:
«Όπως φαίνεται και από την απάντηση, το Υπουργείο χωρίς να λάβει καθόλου υπόψη ότι η συντριπτική πλειονότητα των κτηνοτρόφων αγνοούσε την ύπαρξη του εν λόγω προγράμματος, δεν έχει καμία πρόθεση, ούτε να δώσει την απαραίτητη χρονική παράταση, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ομαλή ένταξη των κτηνοτρόφων στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής σήμανσης, ούτε να επιδοτήσει τους κτηνοτρόφους προκειμένου να προβούν στην αγορά του σχετικού εξοπλισμού, ούτε να λάβει την κατάλληλη μέριμνα επιμόρφωσής τους προκειμένου να μάθουν να χειρίζονται το σχετικό πρόγραμμα.
Είναι προφανές, ότι η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τα μέτρα που λαμβάνει, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και με μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της, που ήδη έχουν αναγγελθεί, έχει οδηγήσει τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας στα όρια της απόγνωσης.
Η αύξηση των εισφορών που καταβάλλουν οι αγρότες στον ΟΓΑ, οι ανακοινωθείσες υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ που αναμένονται με επικείμενο νομοσχέδιο, η πιθανή απώλεια των επιδοτήσεων λόγω της συναίνεσης της Κυβέρνησης με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κράτη – μέλη που έχουν μεγάλο έλλειμμα και χρέος, αλλά και η εκτόξευση του καλλιεργητικού κόστους που θα επέλθει με το νομοσχέδιο περί ορθολογικής διαχείρισης των αγροτικών φαρμάκων, φαίνεται ότι δεν αποτελούν ικανά κτυπήματα εναντίον του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, προκειμένου να εξαντληθεί το αντιαγροτικό μένος της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Οι κτηνοτρόφοι έπρεπε να πληγούν ακόμη περισσότερο, αφού καλούνται χωρίς καμία προετοιμασία, να εφαρμόσουν Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφορετικά σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, απειλούνται με σοβαρές κυρώσεις όπως είναι, η περικοπή των ενισχύσεων, η μη καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων ακόμη και η απαγόρευση της σφαγής του ζώου.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεσμεύεται, ότι θα δώσει τη μάχη δίπλα στον παραγωγό και στον κτηνοτρόφο, εντός και εκτός Βουλής, προκειμένου να  μην γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια των κυβερνώντων, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στη  δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος του αγροτικού κόσμου. Οι αρμόδιοι πρέπει να καταλάβουν, ότι οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι δεν αντέχουν άλλο. Η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και γι’ αυτό στις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive