Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει νέους φόρους και περικοπές δαπανών


Ηελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει μια σειρά από νέες φορολογικές αυξήσεις και περικοπές δαπανών προκειμένου να ανταποκριθεί στα όρια του ελλείμματος που έχουν τεθεί για το 2011 από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δυο κυβερνητικά στελέχη, μιλώντας με την προϋπόθεση της ανωνυμίας 
(πολύ καλά το σκέφτηκαν! αιωρούνται κάτι σφαλιάρες, επιτέλους!), ανέφεραν πως το πακέτο των μέτρων θα παρουσιαστεί στη Βουλή το Νοέμβριο.

Ως μέρος της συμφωνίας για το πακέτο διάσωσης ύψους 110 δισ. ευρώ το Μάιο, η κυβέρνηση συμφώνησε στην άντληση νέων εισπράξεων 9,1 δισ. ευρώ στο επόμενο έτος. 
(να υποθέσουμε - τελείως αυθαίρετα - λοιπόν πως ο Γιωργάκης πετυχαίνει ΟΛΑ τα νούμερα για το 2010. Και μετά; Το 2011; Στο 2012 δεν πάω καν...)

Περίπου 2,5 δισ. ευρώ θα αντληθούν από μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί αυτό το έτος. Η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει στα κρατικά ταμεία επιπλέον 5 δισ. ευρώ με νέους φόρους, με την ισορροπία να επέρχεται από αδιευκρίνιστες περικοπές δαπανών.
«Τα επιπλέον έσοδα είναι επιτακτικά εάν θέλουμε να μειώσουμε το δημοσιονομικό μας έλλειμμα στο 7,6% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2011, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί», ανέφερε στέλεχος προσκείμενο στα σχέδια που καταρτίζει η κυβέρνηση. Η Ελλάδα διαχειρίζεται έλλειμμα της τάξης του 13,6% του ΑΕΠ, πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερο του ορίου του 3% της ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη..... 
http://apneagr.blogspot.com/2010/08/blog-post_4526.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive