Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ..ΜΑΞΙΜΟΥ. Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ JEFFRY - ZOROS & CIA.

Φέρνουν σε επιτροπή της Βουλής το κρίσιμο ΠΔ. Έντονες αντιδράσεις στην κομματική βάση που ΒΡΑΖΕΙ και στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για Ασφαλιστικό και Εργασιακό. ΑΝ επιλέξουν το κόψιμο των συντάξεων του λαού , δρομολογούν ΚΑΙ την δική τους ΟΡΙΣΤΙΚΗ πολιτική... συνταξιοδότηση.

Να κάμψεις τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος
Να κάμψει τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τις ανατροπές στα εργασιακά, καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να συγκρατήσει ενδεχόμενες διαρροές κατά την ψηφοφορία του Ασφαλιστικού στη Βουλή αρχές Ιουλίου. Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος συναντάται σήμερα, Δευτέρα, με βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις επικείμενες αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, το οποίο τη Δευτέρα αποστέλεται για γνωμοδότηση στο ΣτΕ. Με πρόταση, δε, βουλευτών του κόμματος, το εν λόγω ΠΔ θα συζητηθεί την Τρίτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στα Νέα αναφέρουν πως η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά:

Πρώτον, θα επιμηκύνει τον χρόνο προειδοποίησης για τις απολύσεις.

Δεύτερον, θα δημιουργήσει αντικίνητρα για τις απολύσεις των εργαζομένων άνω των 50 ετών.

Τρίτον, θα διασφαλίσει, σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των νεοεισερχομένων στην εργασία, ότι ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει τη διαφορά, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα δεν το καθιστά σαφές και αναφέρει ότι ο ΟΑΕΔ «δύναται να καλύψει τη διαφορά».

Πάντως μέχρι στιγμής το υπουργείο Εργασίας εμφανίζεται αμετακίνητο στο θέμα της διαιτησίας, κάτι που σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα και να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος συναντάται σήμερα, Δευτέρα, με ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Παράλληλα, αύριο -και έπειτα από αίτημα αντιδρώντων βουλευτών- θα συζητηθεί για πρώτη φορά σε Επιτροπή της Βουλής (Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων) το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά.

Πρόταση για τη συζήτηση κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Πάνος Κουρουμπλής, Ηλίας Θεοδωρίδης, Παύλος Στασινός, Φραγκίσκος Παρασύρης) που θεωρούν ότι με το Προεδρικό Διάταγμα επέρχεται υπέρβαση των ορίων.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και γι' αυτό η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να συγκρατήσει ενδεχόμενες διαρροές κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου στις αρχές Ιουλίου.

Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε στα «Νέα» πως «γίνεται μία προεργασία για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις» στην ψηφοφορία του Ασφαλιστικού, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που υπάρξουν «λευκά» ή «παρών» στη διάρκεια της κρίσιμης ψηφοφορίας είναι μονόδρομος για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να οδηγηθεί σε νέες διαγραφές.

Υπάρχουν, πάντως, και κυβερνητικοί παράγοντες που τονίζουν ότι «το Μαξίμου δεν είναι μπαμπούλας για να εκβιάζει την στήριξη των βουλευτών με εκλογές», σημειώνοντας ότι «θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που δεν θα δημιουργούν προβλήματα σε κανέναν ούτε στην κυβέρνηση ούτε στους βουλευτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive