Την απομάκρυνση του Π. Βουρλούμη από τη διοίκηση του ΟΤΕ, αλλά και τη διατήρηση του στρατηγικού πακέτου μετοχών του ελληνικού Δημοσίου στον Οργανισμό μέχρι νεοτέρας, ανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, δίνοντας τέλος στο σίριαλ των σεναρίων για το μέλλον του ΟΤΕ.
Όπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στον ΟΤΕ, «η Κυβέρνηση διατηρεί την υφιστάμενη στρατηγική συμμετοχή και θα συζητήσει με τη νέα Διοίκηση του ΟΤΕ που θα προκύψει μετά από τη Γενική Συνέλευση το μέλλον της επιχείρησης αυτής». Απαντώντας δε σε σχετική διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο στήριξης του κ. Βουρλούμη από την κυβέρνηση.
«Όσον αφορά στο πρόσωπο του κ. Βουρλούμη στην επικείμενη Γενική Συνέλευση, δεν θα τον στηρίξει το Ελληνικό Δημόσιο», ήταν η ερώτηση, στην οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Θα γίνει η Γενική Συνέλευση και είναι προφανές ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή διοίκησης, είτε στη Γενική Συνέλευση είτε αμέσως μετά. Το έχουμε πει πολύ καθαρά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς για τις αλλαγές κορυφής στον ΟΤΕ δεν έχει καν φθάσει στα τελευταία της στάδια, παρότι η Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ είναι προγραμματισμένη σε δύο εβδομάδες. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ήδη το Μαξίμου έχει απορρίψει δύο προτάσεις προσώπων που θα μπορούσαν να διαδεχθούν τον κ. Βουρλούμη, επειδή και οι δύο έχουν σταδιοδρομήσει στα ανώτατα κλιμάκια του ΟΤΕ επί των ημερών του κ. Βουρλούμη και θεωρούνται συνεχιστές της δικής του «κληρονομιάς»: πρόκειται για τους Ι. Αϊβάζη και Μ. Τσαμάζ.
Δεν είναι όμως σαφές ποια πρόσωπα έχει να προτείνει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση που θα πρέπει να γίνει με τους Γερμανούς, ενώ βάσει της σύμβασης μετόχων με την Deutsche Telekom δεν θα πρέπει να αποκλείεται εντελώς και το ενδεχόμενο διαρχίας στον Οργανισμό, με πρόεδρο που θα προταθεί από το Δημόσιο και διευθύνοντα σύμβουλο που θα προτείνουν οι Γερμανοί. Και για τις δύο θέσεις, όμως, απαιτείται η αποδοχή των προσώπων και από τους δύο βασικούς μετόχους.
Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην μπει στην παρούσα φάση σε συζήτηση με τους Γερμανούς για την παραχώρηση πρόσθετου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ. Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, η σημερινή κεφαλαιοποίηση του Οργανισμού στο ΧΑ είναι απαγορευτική για τέτοιες συζητήσεις. Ευρύτερα, εξάλλου, το ζήτημα της διατήρησης στρατηγικής συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ δεν έχει κριθεί οριστικά από την κυβέρνηση, καθώς μάλιστα μεγάλη μερίδα κυβερνητικών στελεχών τάσσονται κατά της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης για λόγους εθνικής ασφάλειας και οικονομικής στρατηγικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.