Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Φοβού τους νοτιοευρωπαίους και ευρώ φέροντας...

thumb

Κι ενώ σημαντικοί οικονομολόγοι απ’ όλον τον κόσμο μας (Roubini, Starbati, Weisbrot κλπ) μας συμβουλεύουν να πάψουμε να κρεμόμαστε απ’ τα γένια των ομοτράπεζών μας στις Βρυξέλλες ή αλλού, να ακολουθήσουμε τη ρεαλιστική οδό της αναδιάρθρωσης του χρέους, να επιστρέψουμε στη δραχμή και να επιτρέψουμε, με υπερηφάνεια, την κινητοποίηση του όποιου μηχανισμού αυτοΐασης διαθέτουμε ως λαός, … σε κάποια υπόγεια στη νότιας Ευρώπης… η επανάσταση κόντρα στο ευρώ και ευρύτερα,... κόντρα στο σύστημα που γέννησε με εξωσωματική γονιμοποίηση την οικονομική κρίση, άρχισε με λίγο ιδιοτελή τρόπο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, τα παρατηρητήρια της Ε.Ε. έγιναν μάρτυρες της εκδήλωσης ενός αντιχρηματοπιστωτικού αντεργκράουντ Κινήματος που διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εκτυπωτικά μέσα, καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό (αφανή γκόλντεν μπόις του υποκόσμου) και μικροερείσματα στις Αρχές της νότιας Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας: Είναι το Κίνημα της «Κάλπικης Λίρας» (εμείς το βαφτίσαμε έτσι με την ελπίδα ότι, ως σύντεκνοι, θα εξαιρεθούμε από τα τάργκετ γκρουπ του… ) και σώζει τα μέλη του από την ανέχεια. Παράγει με τη σέσουλα πλαστά ευρώ και τα διοχετεύει στις ευρωπαϊκές αγορές διευρύνοντας με έμμεσο τρόπο τις ταμειακές τρύπες και τα χρέη των χωλών οικονομιών του Νότου κι όχι μόνο.

http://www.topontiki.gr/Articles/view/6592

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive