Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Siemens: Σύσταση ειδικής επιτροπής για έλεγχο περιουσιών Παρατείνεται το έργο της εξεταστικής

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου θα ζητήσει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη Siemens, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Σήφη Βαλυράκη. Αιτία, το γεγονός ότι υπάρχουν κομμάτια της δικογραφίας που δεν έχουν διερευνηθεί ακόμα.

Παράλληλα, η επιτροπή αποφάσισε τη σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων που κατά την τελευταία 20ετία διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, στα υπουργεία που εμπλέκεται η Siemens.

Αυτή η επιτροπή προτείνεται να απαρτίζεται από ανώτατους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, ένα μέλος του ελεγκτικού συνεδρίου, της επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ορκωτό λογιστή εξ’ αυτών που ελέγχουν το πόθεν έσχες των βουλευτών.

Καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Ευάγγελος Μαλέσιος, ο οποίος είχε υπάρξει μέλος της διυπουργικής επιτροπής για θέματα ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, είπε ότι την ευθύνη για την απόφαση προμήθειας, την αξιολόγηση και την παραλαβή του C4I είχε ο τότε προϊστάμενός του Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο τότε υπουργός Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου.

Ερωτηθείς για την παραίτησή του το 2003 μετά από δημοσιεύματα για εύνοιά του προς την κοινοπραξία SAIC ο κ. Μαλέσιος φέρεται να υποστήριξε ότι έγινε ένα μήνα μετά την ανάληψη του έργου και του «φορτώθηκε» η επιλογή. Στην ερώτηση ποιος ωφελήθηκε, φέρεται να απάντησε ότι ωφελήθηκε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive