Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ενα άρθρο που σηκώνει ΠΟΛΥ συζητήση. Ελευθεροτυπία με κουκούλα ΔΕΝ γίνεται!!


Αναγνωρίζουμε ότι το διαδίκτυο προσφέρει εναλλακτική και δωρεάν ενημέρωση αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την ανωνυμία ή την ψευδωνυμία κανενός. Ό,τι ισχύει για όλα τα ΜΜΕ, νομίζουμε ότι θα πρέπει να ισχύει και για την ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Δεν μπορεί να μένουν στο απυρόβλητο ούτε οι επιπολαιότητες ούτε οι σκοπιμότητες ούτε οι συκοφαντίες. Όσοι τις διαπράττουν, έχουν κάθε λόγο να μοιράζουν δεκάρικους για την ελευθεροτυπία, αλλά η ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές, από όσους έχουν το θάρρος της επώνυμης γνώμης τους, οδηγεί σε ενίσχυση της θρασυδειλίας όσων κρύβονται πίσω από τον υπολογιστή τους.
Να το πούμε, για μιαν ακόμη φορά, ξεκάθαρα: ενημέρωση με κουκούλα δεν γίνεται.
Ευκαιρίας δοθείσης να πούμε επίσης ότι αρκετοί χρήστες του διαδικτύου, στο όνομα της πολύπαθης …ελευθεροτυπίας, “κατεβάζουν“ βιβλία, μουσική ταινίες ή αναπαράγουν υλικό για το οποίο δεν έχουν σχετική εξουσιοδότηση. Αυτό, κατά την γνώμη μας, συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας κι όχι πράξη πολιτισμού. Ορισμένοι άνθρωποι δεν είναι χομπίστες -ζουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους παράγοντας ένα έργο που, ερήμην τους, το οικειοποιούνται άλλοι. Και αυτό θα πρέπει να σταματήσει, εάν θέλουμε οι δημιουργοί να συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά που κάνουν.

Αναρτήθηκε στο Uncategorized
http://grmanifesto.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive