Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Αδειασε κυβέρνηση - Βουλή ο ΣΕΒ, για την ίδρυση επιχειρήσεων Την τακτική της επιστολομαχίας επιστράτευσε αυτή τη φορά ο ΣΕΒ

Δ. Δασκαλόπουλος: Δεν αίρονται τα αντικίνητρα... Δ. Δασκαλόπουλος: Δεν αίρονται τα αντικίνητρα... Αφορμή υπήρξε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, στην οποία είχε προσκληθεί μεταξύ των άλλων φορέων και ο ΣΕΒ για να καταθέσει τις απόψεις του.

Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Δ. Δασκαλόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής Ι. Δριβελέγκα, γνωστοποίησε ότι «το ελάχιστο περιθώριο της ειδοποίησης που μας δόθηκε δεν επιτρέπει στον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλο να παραστεί στη συνεδρίαση της επιτροπής».

Ο κ. Δριβελέγκας αντέδρασε έντονα. Εκανε λόγο για απαξίωση της επιτροπής και προειδοποίησε τον ΣΕΒ ότι δεν θα τον ξαναδεχτεί στην επιτροπή του.

Στο ίδιο μήκος και ο Χρ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι «αν ο κ. Δασκαλόπουλος αντιλαμβάνεται έτσι τον τρόπο που θέλει να λειτουργεί η Βουλή, είναι η χειρότερη συνταγή που μπορεί να επιλέξει».

Ο ΣΕΒ χαρακτηρίζει τις ρυθμίσεις «αποσπασματικές» και προβλέπει ότι «δεν θα συμβάλουν στην άρση των σημαντικών γραφειοκρατικών εμποδίων-αντικινήτρων που συναντούν οι εταιρείες στην καθημερινή λειτουργία τους».

Εκφράζει εξάλλου την ανησυχία του «μήπως καταρτιστεί για μία ακόμη φορά ένα θεωρητικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ίσως θα δημιουργήσει μια προς τα έξω επίφαση απλοποίησης των διαδικασιών, αλλά θα είναι άνευ ουσίας για τις επιχειρήσεις στις οποίες απευθύνεται».

Η Κατσέλη

Αργά το απόγευμα, η Λούκα Κατσέλη σχολίασε την απουσία του ΣΕΒ από τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Θα περίμενα από τον ΣΕΒ να προσέλθει στην Επιτροπή για να εκθέσει τις προτάσεις για το νομοσχέδιο που περιμένει όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας.

Αν είχε προσέλθει, θα είχε λάβει απαντήσεις για τις ερωτήσεις που θέτει και διευκρινίσεις για ζητήματα στα οποία, όπως προκύπτει από το υπόμνημα, υπάρχει παρανόηση».

2 σχόλια:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive